Brasov: Cladirea istorica in stil Art-Nouveau de pe Republicii va fi refacuta anul viitor

Last Updated on noiembrie 10, 2015 ppppp

Primăria Braşov a obţinut o nouă autorizaţie de construcţie care este valabilă timp de 12 luni în vederea reabilitării clădirii istorice de la intersecţia străzii Republicii cu Michael Weiss, unde a funcţionat sediul Bancorex.

„S-a obţinut noua autorizaţie de construcţie şi ne propunem ca anul viitor, cu fonduri de la bugetul local, să executăm lucrări de reabilitare integrală a acoperişului şi a faţadei”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al primăriei, citat de bzb.ro. Din cauza faptului că imobilul s-a degradat accentuat şi reprezenta un pericol public pentru trecători, din anul 2012 acesta a fost mascat cu o prelată care are atât rol de protecţie, cât şi pentru a masca aspectul desuet al pereţilor.

Costurile restaurării integrale a imobilului sunt estimate la suma de 4,65 milioane de euro, prevede şi consolidarea structurii de rezistenţă, refacerea spaţiilor interioare, a faţadelor (conform proiectului original) reparaţii capitale la acoperiş, urmând ca mansarda să fie reamenajată, dar şi refacerea picturii lui Apollonia Hirscher de pe faţadă.

Previous Story

Accident Brasov: PERICOL de explozie! O autocisterna ce transporta kerosen s-a rasturnat

Next Story

Propunere: „1 Decembrie la Brasov FARA ARTIFICII!” Esti de acord?