(Video) Produs la Brasov: Elicopterul Puma Naval, un spion al marilor 100% românesc

Last Updated on octombrie 22, 2015 Puma 330 Naval, modernizat la IAR Braşov, este un aparat 100% românesc şi poate participa la misiuni de luptă, de salvare, dar şi de transport logistic.

Produse la Braşov, astfel de elicoptere au rol dublu: îi ajută pe soldaţii de pe nave când fac exerciţii în cadrul cărora trebuie să detecteze ceva anume şi, în plus, aparatele de zbor pot identifica, la rândul lor, pericolele aflate sub apă, cu echipamentele speciale.

Elicopterul este dotat, pe lângă sistemul de luptă antisubmarin, cu radar meteo, sistem electronic cu laser pentru vederea pe timp de noapte şi multe alte echipamente performante.

„Cea mai importantă misiune pentru acest tip de elicopter, pentru mine, este cea de luptă la suprafaţă, de căutare, salvare”, a spus Iulian Rotaru, pilot-şef al grupului de elicoptere, pentru digi24.ro.

[ads2]
Vezi aici Video:

Trei astfel de elicoptere are Armata Română. Sunt modernizate constant, pentru a fi mereu la standardele impuse de NATO. Două dintre ele au fost deja dotate cu sistemul de lansare de torpile.

Previous Story

Brasov: PERCHEZITII DNA la Cadastru

Next Story

Fost deputat PNL de Brasov acuzat de Crime Impotriva Umanitatii ! Parchetul i-a cerut lui Iohannis aviz pentru urmarirea penala