Brasov: SCANDAL in Piata Sfatului. Târgul „Piata Taraneasca” a fost suspendat partial la doua ore de la deschidere

Last Updated on octombrie 17, 2015 feeeee

În acest weekend, în Piața Sfatului din Brașov are loc un târg de artizanat, „Piața Țărănească”. Vineri, la nici două ore de la deschidere, comercializarea produselor alimentare de la acest târg a fost suspendată de Miklos Gantz, administratorul public al orașului.

„Avem încă din luna martie un aviz eliberat de Primăria Brașov, pentru un proiectul «Piață țărănească și produse meșteșugărești». Am venit în octombrie, am achitat chiria, abonamentul, am închiriat corturile de tip Kronstandt, pe care ne-au condiționat cei de la Primărie Brașov să le închiriem de la dumnealor.

Astăzi ne-am trezit cu Poliția Locală că trebuie să oprim activitatea de comerț cu produse alimentare. Sunt oameni care au venit din toate colțurile țării, din Maramureș, din Argeș, din Constanța, cu produse perisabile.

Noi facem notificare de fiecare dată când facem un eveniment de acest gen către Direcțiile Sanitar Veterinare, ei vin în control pentru că trebuie să verifice la fața locului ce societăți își desfășoară activitatea și dacă au autorizații sanitar veterinare.

Mai departe trebuie să închidem activitatea, dar nu avem nici un temei legal, nici o somație de închidere, nici o anulare a abonamentului. Nu avem nici un fel de hârtie, nici din partea Primăriei și nici din partea Poliției Locale”, a precizat Dragoș Berariu, organizatorul târgului pentru mytex.ro.

[ads2]

Totodată, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea, a declarat că organizatorul nu ar fi avut voie să comercializeze produse alimentare, autorizația fiind eliberată pentru un târg de artizanat.

„Organizatorul a primit în luna martie sau aprilie autorizație pentru târg de artizanat, i s-a pus în vedere că trebuie să organizeze târg de artizanat. El a declarat că asta își dorește și că este de acord, iar în momentul când s-a făcut târgul și a mers domnul Gantz în control a văzut că defapt trei sferturi era târg de produse alimentare, legume, cașcaval și caș. Cei care vând produse de artizanat pot rămâne fără nici o problemă. Organizatorul va fi și amendat, am vorbit și cu cei de la ANPC și vor veni și ei în cazul în care nu vor respecta decizia noastră”, a declarat Sorin Toarcea pentru mytex.ro.

Potrivit ultimelor informații, organizatorii susțin că doresc să înainteze o plângere către autoritățile competente.

„În solicitarea respectivă, scrie negru pe alb că este vorba despre un concept de târg «Piața țărănească cu produse naturale tradiționale și articole meșteșugărești», proiect care a fost depus cu cererea deodată, iar ei îl au la Primărie”, a încheiat Dragoș Berariu, organizatorul târgului, pentru mytex.ro.

Previous Story

Accident Brasov: Un moped a intrat in doua masini pe 13 Decembrie

Next Story

Brasov: Alarma FALSA privind prabusirea unui ELICOPTER. Mai multe echipaje SMURD, de descarcerare si de Politie s-au deplasat degeaba la locul „prabusirii”