Brasov: Peste 5 ani orasul va fi BLOCAT. Nu se va mai putea circula in mai multe intersectii. Primaria se gandeste la un pasaj subteran de la SIF pana la Casa Armatei. Vezi care sunt intersectiile problema:

Last Updated on octombrie 28, 2015

nynynyy
Brașovul va avea luna viitoare un Plan de Mobilitate Urbană pe baza căruia se vor aplica măsuri care să transforme traficul din oraș, pentru a-l face mai sigur. Pe baza acestui plan se vor putea accesa fonduri europene. Planul se află la cel de al treilea raport intermediar, potrivit consilierului Adrian Atomei care se ocupă de elaborarea planului.
Potrivit Planului de Mobilitate Urbană, dacă nu se i-au măsuri, nu se va mai putea circula prin anumite intersecții. Peste 5 ani, în 2020,  intersecţia din zona Teatrului Sică Alexandrescu şi cea de la Patria.  Peste 15 ani (2030)  la Onix, Complexul Mare de la Astra şi intersecţia străzii Hărmanului cu Drumul Coresi.
Cel de al treilea raport intermediar are câteva propuneri pentru fluidizarea traficului.  „Acesta va fi analizat în cursul săptămânii viitoare, când  vor fi depuse şi observaţiile instituţiilor implicate. Conform procedurii, va urma un al IV-lea raport intermediar, apoi, va fi gata documentul final, lucru care cred că se va întâmpla la sfârşitul lunii noiembrie”, a precizat consilierul local, citat de bzb.ro
O propunere vizează zona istorică a Braşovului, unde este sugerată corelarea a trei proiecte mai vechi vehiculate în vederea fluidizării traficului şi a extinderii spaţiului pietonal, pe modelul aplicat deja de oraşul Râşnov.
[ads2]
„Acest nou proiect vizează realizarea, sub Parcul Central «Nicolae Titulescu» a unei parcări subterane, proiect care a mai fost propus, unde pe lângă autoturisme să poată fi parcate şi autocare. Realizarea acestui obiectiv ne-ar permite să transformăm zona de sub Tâmpa într-una exclusiv pietonală, ţinând cont că autocarele îi vor putea debarca pe turişti direct în zona parcului.
De asemenea, se ia în calcul şi corelarea unui alt proiect cu cele două, respectiv realizarea pasajului subteran pe sub Parcul Central (de la SIF până la Casa Armatei), ceea ce ar permite extinderea parcului şi pe suprafaţa ocupată acum de strada Nicolae Iorga”, a explicat Adrian Atomei.
Acesta a subliniat faptul că un astfel de proiect are şanse să obţină o finanţare europeană nerambursabilă, întrucât Uniunea Europeană este interesată de proiectele ce vizează prezervarea centrului istoric şi amenajarea de zone de recreere şi agrement.
Previous Story

(Video) Brasovul este vedeta in India cu o reclama filmata in Piata Sfatului. Vezi aici reclama:

Next Story

Brasov: Locuri de munca pentru branduri de lux in mall-urile din Paris, Londra, Frankfurt, Stuttgart, Amsterdam, Berlin, Milano