Brasov: Asociatiile de proprietari AMENINTA ca merg la Primarie sa ceara socoteala pentru ca nu au caldura in apartamente

Last Updated on octombrie 12, 2015 Astăzi s-a derulat o nouă etapă de negocieri pentru deblocarea situației de la Tetkron dar fără folos. Astfel că 12.500 de apartamente continuă să rămână înghețate chiar dacă afară sunt doar 5-6 grade. Prefectul a chemat astăzi Consiliul Local Brașov la o discuție dar a declarat că nu poate rezolva situația dacă nu primește o hârtie de la Consiliul Local.

 

“Nu se poate aşa ceva. Îi dăm în judecată, mergem cu 100 de oameni, eu am opt asociaţii dacă îi iau pe fiecare mergem la primărie”, spune un braşovean citat de digi24.ro.

“Sperăm să fie bine, să se încălzească timpul şi numai prin decembrie aşa să vină frigul”, spune alt braşovean.

Luna trecută, la dispoziţia unui executor judecătoresc, conturile Tetkron au fost blocate pentru neplata datoriei către producătorul de agent termic, Bepco. “Am primit o înştiinţare de la biroul executorului judecătoresc prin care s-a declanşat urmărirea silită împotriva S.C. Tetkron pentru neplata sumelor de 9.076.000 de lei”,spune Liviu Mosora – directorul tehnic al Tetkron.

“În momentul în care Consiliul Local este solicitat de către executiv se poate aloca majorarea de capital necesară deblocării situaţiei. În momentul de faţă ar fi necesar undeva în jurul sumei de 8,9 milioane de lei. Aceşti bani există, însă trebuie să existe forma legală pe care şi-ar depune semnătura atât consilierii locali, cât şi membrii executivului”, a precizat Cătălin Leonte – membru AGA Tetkron.

Prefectul, în schimb, a cerut deblocarea situaţiei şi găsirea unei soluţii ca toate cele 12.500 de apartamente să primească agent termic cât mai curând.

“Vom face o solicitare şi către comitetul local, noi nu putem interveni dacă comitetul local de situaţii de urgenţă nu atenţionează comisia judeţeană. Nu putem interveni la nivelul prefecturii decât în baza unei solicitări asumate de la nivelul municipiului Braşov”, spune  Mihai Mohaci – prefectul judeţului Braşov.

[ads2]

În traducere liberă, ce spun consilierul local Cătălin Leonte și Prefectul:

Cătălin Leonte așteaptă o propunere de hotărâre de Consiliu Local (o hartie) de la executivul Primărie (de la Primarul George Scripcaru) care să fie aprobată de Consiliul Local și să se facă plata. Primarul fiind anchetat exact pentru cazul Tetkron – Bepco este greu de crezut că va face ceva, deoarece orice va face se poate interpreta în defavoarea lui. Oare de ce consilierii locali nu fac ei proiectul de hotărâre să aprobe plata? Au această posibilitate dar așteaptă hârtia din altă parte.

Prefectul știe că brașovenii îngheață de frig dar nu mișcă nici un deget de ajutor. Fiind reprezentantul lui Victor Ponta în teritoriu poate înțelegem de ce. Prefectul spune că așteaptă o hârtie de la Consiliul Local care să meargă la Consiliul Județean și apoi să ajungă la el. Numai atunci poate acționa. De exemplu să ceară bani de la Guvern, să plătească datoriile, așa cum s-a întâmplat anii trecuți în București. Acolo Guvernul a plătit 1 MILIARD de lei. Aici nu pot plăti 10 milioane de lei.

În timp ce Consilierii locali și prefectul așteaptă hărtii, afară sunt 7 grade, înnorat.

Previous Story

Brasov: Sens unic la Modarom. Vezi alte modificari pe strazile din oras:

Next Story

CASTIGAM? Brasovul si-a depus OFICIAL candidatura la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, cu sloganul “Europa Corona”