CASTIGAM? Brasovul si-a depus OFICIAL candidatura la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, cu sloganul “Europa Corona”

Last Updated on octombrie 12, 2015 Municipiul Brașov și-a depus oficial candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, urmând să intre în competiție sub sloganul “EUROPA CORONA”. Pe 7 decembrie 2015 se va ști dacă Brașovul se află pe lista scurtă, după ce juriul va evalua candidații.

“Cu siguranță brașovenii anului 2021 vor avea multe lucruri de împărtășit Europei și o viață mult mai plăcută, lansând acest concept și acest slogan, “Europa Corona”.

feeeeeee

Să fii Corona culturii europene într-un an este ceva extraordinar și România se va mai întâlni cu această șansă doar în anul 2035.

Corona este numele sub care a fost atestat documentar pentru prima oară Brașovul, în anul 1235. Este numele începutului Brașovului multicultural, Istoriei și Tradițiilor. Dar poate să fie și un nume pentru viitor, pentru un început de istorie numit “Brașov-Capitală Europeană a Culturii”, a declarat luni, într-o conferință de presă, istoricul Nicolae Pepene, care a redactat dosarul de candidatură, alături de echipa de proiect formată din cinci persoane, citat de Agerpres.ro
[ads2]

Viceprimarul Brașovului, Adina Durbacă, a precizat la rândul ei că dosarul de candidatură a fost depus pe 10 octombrie s-a primit și confirmarea de la Ministerul Culturii, urmând să înceapă monitorizarea.

“Este important pentru noi toți, ca și brașoveni, să demonstrăm că suntem uniți, că ne dorim foarte mult să fim Capitală Europeană a Culturii 2021 și pe această cale fac un apel tuturor brașovenilor să fie alături de noi și să ne susțină proiectul”, a spus viceprimarul, subliniind că acest titlu va ajuta orașul să se dezvolte din punct de vedere cultural și al infrastructurii sociale.

În perioada următoare, va fi promovat dosarul de candidatură, strategia culturală a Brașovului până în anul 2030, aprobată în Consiliul local în luna august.

Previous Story

Brasov: Asociatiile de proprietari AMENINTA ca merg la Primarie sa ceara socoteala pentru ca nu au caldura in apartamente

Next Story

Aeroportul Brasov: Transferul terenului, aprobat in UNANIMITATE de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor