Asociatia „Catharsis” Brasov acuza Guvernul Ponta de … CRIMA morala si îl va da in judecata

Last Updated on octombrie 6, 2015 Reprezentanții Asociatiei „Catharsis” din Brașov sunt extrem de nemulțumiți de faptul că Guvernul Ponta a respins Legea Adopției.

Reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale cred că în spatele tergiversării legislative de atâţia ani, există personaje interesate să-i ţină în continuare pe aceşti copii în sistemul de protecţie socială.

 „Ei au dat răspuns că propunerea legislativă a ONG-urilor ar reglementa posibilitatea unor adopţii internaţionale direct din familiile biologice.

Este o acuzaţie la adresa noastră, cu iz penal. Guvernul îi neglijează şi apără un interes ascuns al cuiva care doreşte continuarea blocajului acestor copii în centrele de plasament, ceea ce este o crimă morală”, a explicat marţi, Azota Popescu, preşedintele Asociaţiei „Catharsis”, citată de rttbrasov.ro.

La data de 16 septembrie 2015 s-a aprobat un proiect de modificare a Legii Adopţiei care, de fapt, nu a schimbat nimic în interesul copiilor abandonaţi. Pentru că în continuare se încalcă drepturile copiilor la adopţie şi nu se urmăreşte interesul superior al copilului, preşedintele Asociaţiei „Catharsis” va da Guvernul în judecată.

Catharsis” are în evidenţă multe cazuri în care copii abandonaţi puteau fi adoptaţi de familii dacă legea ar fi permis acest lucru. Foarte multe cupluri din Italia, Spania şi Elveţia au avut intenţia de a înfia copii din România, însă au renunţat când au constatat că formalităţile se întind pe ani întregi. Chiar dacă rudele de până la gradul al IV-lea renunţă la copil, legea din România prevede ca după alte şase luni, aceştia să fie întrebaţi din nou dacă vor să aibă grijă de copil.

Previous Story

O parte din Brasov fara apa calda si caldura. Tetkron se pregateste de FALIMENT !

Next Story

5 zile „de groaza” la Brasov. Incepe Dracula Film Festival. Vezi aici programul: