Brasov: Un URS la Lacul Noua. A mancat toata inghetata de la „gelaterie”

Last Updated on septembrie 10, 2015 Un urs a mers marți noapte la Lacul Noua unde s-a delectat cu înghețata de la „gelaterie”.

„Eu am venit la ora 10 seara, iar colegul pe care îl schimb mi-a spus că a auzit zgomote ciudate. A plecat acasă, iar apoi m-am dus să văd despre ce este vorba”, îşi începe povestea Vică Vrânceanu, paznicul de noapte.

 

Luminând zona cu lanterna, a început să zărească mai multe coşuri de gunoi răsturnate: „umblase în toate cele din zona unde se fac grătare, doar trei, aflate ceva mai departe, erau încă în regulă”.

L-a găsit pe „moş Martin” la chioşcul de îngheţată, unde spărsese uşa, trăsese afară frigiderul şi deja terminase de mâncat jumătate dintre sortimente.

„Am luminat cu lanterna, am aruncat petarde, căci am în dotare, ştiu că fuge de zgomotele lor. L-am fugărit şi apoi am făcut curăţenie, am băgat toate lucrurile înapoi în chioşc şi le-am aranjat cât de cât”, a spus nea Vică pentru bzb.ro.

La miezul nopţii însă, a observat două maşini care staţionau pe marginea lacului, în ele aflându-se tineri care veniseră să se plimbe.

„Se minunau. Le-am zis să aibă grijă, că animalul are 3-400 de kilograme, e periculos. Mi l-au arătat din nou. L-am alungat şi nu a mai venit. Dar am observat că terminase toată îngheţata la a doua vizită, probabil nu se săturase”, a mai adăugat paznicul parcului de agrement.

Acesta ne-a spus că, de 3 ani de când lucrează la lac, urşii l-au vizitat de 26 de ori şi este obişnuit cu ei.

„Nu e ceva nou, într-adevăr. Vin după mâncare, nu fac ravagii şi nu s-au înregistrat incidente, acum a făcut un pic mai multă dezordine”, a declarat Marian Bandur, administratorul lacului Noua. De altfel, angajaţii au şi reparat de dimineaţă stricăciunile, după ce nea Vică şi-a făcut datoria până la capăt şi le-a cumpărat cuie şi sârmă la prima oră a dimineţii, înainte de a ieşi din tură.

Previous Story

Amintiri din Brasov: Livada Postei cu multi copaci. Anii ’90?

Next Story

Brasovenii sunt impotriva aducerii refugiatilor. „Eu vreau sa stau linistita in tara mea, si mai ales in orasul meu” -Miky Myki