Brasov: Sambata, Procesiune dedicata „Sfintei Fecioare Maria“, patroana spirituala a orasului

Last Updated on septembrie 4, 2015

Braşovenii sînt aşteptaţi să participe în număr cît mai mare la procesiunea religioasă dedicată „Sfintei Fecioare Maria“, patroana spirituală a oraşului.

Procesiunea va avea loc sâmbătă, 5 septembrie, pelerinii vor porni de la Biserica „Sf. Treime“ Tocile, din Şcheii Braşovului, după ce mai întîi vor asista la slujba de Maslu de obşte, de la ora 17.00, urmată de Vecernie, la ora 18.00.

Braşovenii vor putea vedea şi cinsti sîmbătă, la Biserica „Sf. Treime“ Tocile, o icoană Maica Domnului Rugătoare, în stil bizantin, realizată de călugării greci de la Mănăstirea Meteora, din bucăţele de marmură în culori naturale şi foiţe de aur de 24 de carate, dar şi Crucea părintelui Arsenie Boca, aşezată în aceeaşi biserică, acolo unde a stat ascunsă privirilor timp de 69 de ani, informează monitorulexpres.ro

„Totul are legătură cu Fecioara Maria, patroana spirituală a Braşovului, pe care o vom sărbători la Braşov, ca în fiecare an, în cadrul unei manifestări deosebite, în sîmbăta de dinaintea sărbătorii din 8 septembrie“, spune dr. Liviu Pandele, mare comandor al Ordinului Militar Sfînta Maria Creştin Ortodox.

Previous Story

Video Brasov: A inceput Oktoberfest ! S-a dat cep la primul Butoi cu Bere

Next Story

Brasov: George Scripcaru renunta la Primarie ! Vezi cine isi doresc sa-i ia locul: