Brasov: Cel mai mare papuc din lume prezentat in Piata Sfatului

Last Updated on septembrie 18, 2015

În cadrul „Zilelor culturale maghiare”, eveniment care se desfășoară de azi şi până pe 20 septembrie, în Piața Sfatului, brașovenii vor avea ocazia să admire cel mai mare papuc din lume.

Papucul are mărimea de 188, o lungime de 124 de centimetri, 40 de centimetri lăţime şi o înălţime de 36 de centimetri.

Cu ocazia Zilelor culturale maghiare, desfăşurate sub egida proiectului „Braşov 2021 – Capitală Europeană a Culturii”, în Piaţa Sfatului, a fost amenajat un târg de meşteşuguri şi gastronomie maghiară, unde braşovenii pot degusta din bucatele specifice sau îşi pot cumpăra preparate tradiţionale ungureşti, dar pot participa şi la concerte şi spectacole de dans tradiţionale ale etnicilor maghiari.

„Este unul dintre evenimentele care demonstrează multiculturalitatea Braşovului. Sper ca în 2021să avem mult mai mulţi maghiari care să se manifeste cultural la Braşov, pentru că trăim aceeaşi dramă în această zonă a României, nici românii, nici maghiarii, nici saşii, nu se mai ridică la nivelul cultural de altă dată”, a precizat directorul executiv al AMB, Dragoş David, citat de bzb.ro

Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru Diaspora Maghiară în parteneriat cu Primăria Braşov şi este susţinut de Agenţia Metropolitană Braşov.

Previous Story

FC Brasov sponsorizata de Primarie? Cum ti se pare ideea?

Next Story

Handbal: Corona Brasov joaca astazi impotriva CSM Ploiesti, intr-un derby pentru podium