Brasov: Blocuri de 10 etaje in locul derdelusului din Racadau?

Last Updated on septembrie 21, 2015 Unul dintre puținele derdelușuri din oraș riscă să dispară, iar în locul lui să apară un nou cartier rezidențial. Acesta ar urma să fie ridicat pe strada Jepilor, la marginea pădurii, în zona din spatele Școlii nr.4.

În conformitate cu planșa Puz-ului, pe acest teren, care este unul privat, vor fi amenajate șapte blocuri cu regim diferit de înălțime, de la patru la zece niveluri, iar noul ansamblu rezidențial ar urma să aibă un aspect futurist.

Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, a precizat că acest PUZ a fost avizat din punct de vedere arhitectural în comisia de specialitate care funcţionează în cadrul Primăriei Braşov.

„Acest PUZ este în faza de dezbatere, iar în această perioadă, cei care au propus proiectul mai trebuie să obţină o serie de avize şi apoi va fi înaintat Consiliului Local spre avizare. Dacă consilierii locali avizează acest PUZ, acesta va fi apoi avizat şi de către Consiliul Judeţean, după care se va întoarce la Consiliul Local pentru a fi aprobat”, a explicat Sorin Toarcea, citat de bzb.ro.

ewewewew

Ecologiştii braşoveni nu sunt de acord cu acest proiect şi le cer edililor braşoveni să stopeze demararea unei asemenea investiţii, susţinând că astfel se va distruge şi unul dintre ultimele derdeluşuri care au rămas în oraş, şi le cer acestora să contureze un alt proiect pentru a creşte atractivitatea zonei, dar şi a prezerva spaţiul verde.

Previous Story

(Video) Brasovul INUNDAT. Pana si la covrigaria Gigi a intrat apa. Zona Stadionului Tineretului, cea mai afectata

Next Story

Brasov: „Domnul Scripcaru mi-a spus ca in primul rand vrea sa isi demonstreze nevinovatia, iar daca reuseste acest lucru, va candida”. Crezi ca va reusi?