Ocolitoarea Brasovului va rivaliza cu o autostrada

Last Updated on august 7, 2015 Până la sfărşitul anului, şoferii care tranzitează Braşovul vor circula pe şoseaua de centură ca pe autostradă. Cei 17 kilometri de drum care ocolesc municipiul Braşov ar trebui finalizaţi, spun oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, până cel târziu la începutul lunii decembrie.

Pe primul tronson, care leagă DN 1 cu DN11, se lucrează în prezent la relocări de utilităţi, la poduri şi pasaje. Un astfel de pod este şi cel de la ieşire din Braşov spre Bacău, acolo unde urmează să fie amenejat un pasaj peste calea ferată.

Pe cel de-al doilea tronson, care leagă DN 11 de DN 13 au loc lucrări de dublare, care presupun şi un pasaj suprateran la intersecţia cu drumul judeţean spre Sânpetru. Singurul tronson finalizat este cel care leagă Drumul Naţional 13 cu DN 1. Când toate lucrările vor fi gata, cei care tranzitează centura ocolitoare a Braşovului vor putea circula ca în regim de autostradă.

„Se poate spune că se va putea circula în regim de autostradă, cu execepţia că nu toate intersecţiile sunt denivelate pentru că asta este o condiţie esenţială, prioritară la autostrăzi, obligatorie aş putea să zic. Aici mai sunt şi intervenţii la nivel, mai sunt şi intersecţii cu sensuri giratorii care însă nu vor obstrucţiona traficul, el se va desfăşura fluent” – a explicat Adriana Nicula, director regional Braşov, CNADNR, pentru rttbrasov.ro

Valoarea de execuţie a lucrărilor actuale de pe tronsoanele 1 şi 2 ale Ocolitoarei Braşovului trece de 150 de milioane de lei.

Previous Story

Brasov: 3 elicoptere ale Armatei, 2 elicoptere ale Ministerului de Interne si 3 avioane cauta planorul prabusit ieri seara

Next Story

Accident Brasov: Autobuz RAT lovit de o dubita plina cu pepeni. 3 persoane au fost ranite