Brasov: 3 elicoptere ale Armatei, 2 elicoptere ale Ministerului de Interne si 3 avioane cauta planorul prabusit ieri seara

Last Updated on august 7, 2015 Joi seara, în jurul orei 21.50, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a fost sesizat de către ROMATSA că un planor care a decolat în jurul orei 12.30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a activat structurile tehnice subsecvente platformei de coordonare operațională pentru situații de urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Transporturilor și ROMATSA.

La căutări participă și două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie al MAI, de tip EC 135, de la Bazele Aeriene Târgu Mureș și București, pe lângă cele trei elicoptere aparținând Ministerului Apărării Naționale, precum și trei avioane de la Aeroclubul Brașov, anunță romanialibera.ro.

Pilotul planorului căutat de autorități în județul Brașov are 56 de ani, ”mare experiență” și executa un zbor privat în zona Postăvarul, a anunțat MAI.

Totodată, s-a încercat în mod repetat apelarea pilotului pe telefonul mobil, dar acest lucru nu s-a reușit. În aceste condiții, pentru identificarea ariei de căutare, s-au desfășurat în cursul nopții trecute misiuni de localizare a ultimului semnal de pe acest telefon, fiind asigurat în permanență fluxul comunicațional între structurile implicate în gestionarea acestei situații.

Previous Story

Brasov: In mall-ul Coresi se deschide magazinul de imbracaminte Reserved

Next Story

Ocolitoarea Brasovului va rivaliza cu o autostrada