Luni va fi sarbatoare in Brasov

Last Updated on august 6, 2015 Consiliul Local Brașov a decis ca Şcoala Gimnazială nr. 12 să poarte numele artistului german Peter Maffay care va participa la începutul săptămînii viitoare la o ceremonie în cadrul căreia îi va fi înmînat şi titlul de „Cetăţean de Onoare“ al orașului. Maffay va fi însoţit la Braşov de zece persoane oficiale şi de reprezentanţi ai presei germane, prezentarea sa fiind făcută de Excelenţa Sa Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania.

Program încărcat

„Botezul“ Şcolii Gimnaziale nr. 12 va avea loc pe 10 august, începînd cu ora 12. Evenimentul este programat să aibă loc la secţia germană a şcolii, de pe Strada de Mijloc, acolo unde va fi prezentă şi fanfara Ţara Bîrsei, anunță Monitorul Expres.

Şcoala 12 este cea pe care artistul german născut la Braşov a urmat-o în copilăria sa, pe cînd locuia pe Strada de Mijloc. Imediat după „botezul“ unităţii de învăţămînt, la ora 13.30 este programată ceremonia de înmînare a titlului de „Cetăţean de Onoare al Braşovului“, la care este anunţată şi participarea Excelenţei Sale, Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania.

cece

Petter Maffay va face apoi un tur de oraş, alături de fani din România, Austria şi Germania, care vin la Braşov special pentru acest eveniment.

De la ora 18.30 va avea loc un concert complet cu fanfara Ţării Bîrsei, dansuri săseşti cu copiii Şcolii Gimnaziale nr 12 şi trupa de dansuri Korona, iar de la ora 19.00, o nouă prezentare susţinută în Piaţa Sfatului de ambasadorul Emil Hurezeanu, cu înmînarea cheii oraşului, artistului Peter Maffay. Ziua se va încheia cu concertul de fanfară susţinut de Musikverein Trachtenkapelle Althengstett din Baden Wurttenberg.

Proiectul lui Peter Maffay la Roadeş: Tabără cu terapie pentru copiii abuzaţi

Petter Maffay, pe numele său real Peter Alexander Makkay, s-a născut la 30 august 1949 la Braşov şi este unul dintre cei mai cunoscuţi cîntăreţi, autori şi compozitori din Germania. Maffay a emigrat în Germania în 1963, iar în 2010 a revenit în România, punînd piatra de temelie a unei instituţii destinate copiilor traumatizaţi.

Instituţia ridicată de Fundaţia Peter Maffay se numeşte Tabăra Tabaluga şi se află în satul Roadeş. Prin acest proiect, fosta casă parohială a bisericii fortificate din Roadeş s-a transformat în tabără pentru copiii cu probleme sociale proveniţi din sistemul instituţionalizat.

În această casă de vacanţă sînt găzduiţi gratuit, timp de două săptămîni, cîte 14 copii abuzaţi, care vin din toată Europa, beneficiind aici de terapie. Acesta este proiectul care i-a adus lui Peter Maffay Ordinul Naţional pentru Merit, oferit de preşedintele Traian Băsescu. În 2013, Fundaţia Peter Maffay a restaurat zidul din incintă al bisericii fortificate de la Roadeş, prăbuşit în februarie 2012.

Previous Story

Accident Brasov: 4 masini lovite, in acelasi loc, in decurs de 15 minute. Alte doua autoturisme au evitat la limita sa se ciocneasca. In acelasi loc

Next Story

Brasov: Literele de pe Tampa nu mai lumineaza. Vezi cine „uita” sa le aprinda