PNL ii interzice lui George Scripcaru sa mai candideze la un nou mandat de primar?!

Last Updated on august 19, 2015 Alina Gorghiu a vorbit aseară în cadrul emisiunii “Dosar de Politician”, moderată de Silviu Mănăstire, despre alegerile din 2016, criteriile în baza cărora liberalii își vor desemna candidații.

Despre candidații liberali la alegerile de anul viitor, liderul PNL a spus că există un set de criterii în baza căruia acesția vor fi stabiliți.

”Pe 24 mai am stabilit foarte clar la Consiliul Național că vom avea o competiție internă, iar cel desemnat candidat al PNL pentru diverse administrații locale nu trebuie să aibă probleme cu legea, trebuie să aibă o pregătire profesională adecvată și  girul comunității, despre care se va afla printr-un sondaj” a spus Alina Gorghiu.

”Cam  toți colegii noștri care au probleme (cu legea) s-au suspendat din funcții de conducere, au făcut un pas lateral”, a mai declarat Gorghiu.

În aceste condiții, mai poate candida George Scripcaru pentru un nou mandat din partea PNL?

Potrivit procurorilor DNA, suspectul SCRIPCARU GEORGE, primar al municipiului Brașov, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 infracțiuni),
– luare de mită.

În perioada 2010-2012, suspectul Scripcaru George, în calitate de primar al Municipiului Brașov, în baza unei înțelegeri prealabile cu alte persoane, a acționat și a determinat funcționari din cadrul Primăriei Brașov/ Consiliului Local Brașov și angajați din cadrul SC Cet SA și SC Tetkron SRL să-și exercite defectuos atribuțiile de serviciu, cu ocazia încheierii unor contracte/ convenții cu o societate comercială, urmărind obținerea pentru această firmă și persoanele care o administrau de foloase necuvenite (sume de bani și bunuri din patrimoniul societăților deținute de Municipiul Brașov).

De asemenea, ca urmare a înțelegerii prealabile cu administratorul unei alte societăți comerciale, a atribuit firmei controlate de acesta un contract de lucrări (deși societatea nu avea experiență în domeniu), iar ulterior a dispus decontarea unor lucrări neefectuate.

Previous Story

Brasov: Doua luni de restrictii in trafic pe B-dul 15 Noiembrie

Next Story

Brasov: Pista de biciclete de pe B-dul Garii a inceput sa se… surpe