Brașov: Un geamantan vorbitor i-a învățat pe călătorii din gara Brașov cum să se păzească de hoţi

Last Updated on august 31, 2015

Pentru a preveni furturile de bagaje din gara Brașov, polițiștii au demarat o campanie inedită. Aceștia au instalat în gară un geamantan vorbitor care îi învaţă pe călători cum să se păzească de hoţi.

„Buna ziua. Eu sunt Marcel Gentoiu, geamantanul care participă alături de Poliţia Română în campanii de prevenire a furturilor de şi din bagaje. Le recomand călătorilor să aibă grijă de bagaje, să nu le lase nesupravegheate, să se odihnească înainte de a călători cu trenul şi să nu lase bunuri de valoare în geamantane”, spune vocea înregistrată care se aude din geamantan.

„Este vorba despre o campanie derulată de Inspectoratul General al Poliţiei Române în întreaga ţară. A demarat la începutul acestei veri şi avem deja rezultate. S-au redus furturile cu 2% , este vorba de sustragerea bunurilor din bagajele călătorilor sau chiar furtul acestora cu totul. Acţiunea a luat startul în Bucureşti, în Gara de Nord. Ulterior a ajuns la Aeroportul Otopeni, la Constanţa, astăzi la Braşov şi va continua şi în perioada următoare în alte zone din ţară”, a explicat astăzi, cms. şef. Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, citat de stiri.rttbrașov.ro

1

Pînă în prezent au fost raportate 134 de furturi de şi din bagaje la nivel naţional, dintre care patru la Braşov.

Previous Story

Brașov: Mall-ul Coresi se implică în susținerea Braşovului pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Next Story

BRAŞOV. Accident cu CINCI VICTIME, pe Calea Bucureşti!