Brașov: Mall-ul Coresi se implică în susținerea Braşovului pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Last Updated on august 31, 2015

Coresi Shopping Resort susţine iniţiativa Braşovului pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

„În demersul nostru de a reuni oameni şi cultură mânaţi de un interes comun, la Coresi ne propunem să organizăm o serie de evenimente croite în ton cu acest proces îndrăzneţ. Ne dorim să aducem la aceeaşi masă oameni marcanţi ai Braşovului, personalităţi reprezentative ale tuturor domeniilor, care prin activitatea lor demonstrează efervescenţa şi dinamismul oraşului.

Suntem alături de iniţiatorii proiectului şi ne dorim ca prin acţiunile noastre să consolidăm portofoliul de activităţi care pun în valoare aspectele cu care ne mândrim în Braşov”, spun reprezentanţii centrului comercial într-un comunicat de presă, citați de bzb.ro

Aceştia au analizat potenţialul cultural şi creativ al Braşovului şi au identificat câteva domenii în care Coresi Shopping Resort poate interveni adăugând o serie de elemente diferenţiatoare. „Ne propunem ca prin implicarea în acest proiect să dezvoltăm o infrastructură culturală, să organizăm periodic evenimente şi diverse manifestări culturale. Credem în valoarea pe care o poate aduce statutul de Capitală Culturală oraşulului nostru şi ne dorim să sporim vizibilitatea tuturor acţiunilor marcante din Braşov. Astfel, prin intermediul Radio Coresi, singurul post de radio intern aparţinând unui centru comercial, putem asigura promovarea acţiunilor dedicate acestui manifest. Prin emisiunile live, dar şi prin intermediul rubricilor difuzate, Radio Coresi oferă ocazia tuturor celor care întreprind lucruri interesante să îşi facă auzită iniţiativa”, mai spun reprezentanţii mall-ului braşovean.

„Un domeniu care ne preocupă încă de la deschidere şi care acum s-a aliniat acestui demers cultural constă în educaţia şi evoluţia tinerilor. Ne bucurăm atunci când îi avem lângă noi cu fiecare ocazie şi îi susţinem în proiectele pe care le desfăşoară. Credem că pentru a creşte nivelul cultural şi pentru a stimula dezvoltarea laturii educative avem nevoie în primul rând de un public interesat. Putem construi alături de comunităţile din Braşov un adevărat centru al educaţiei, ştiinţei, culturii şi sportului din România şi putem capta astfel atenţia celor din jur. Eforturile noastre se vor concretiza în implementarea unei strategii care să contribuie semnificativ la dosarul de candidatură al Braşovului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. (…) Dorim să dezvoltăm şi să promovăm proiecte de anvergură bazate pe parteneriate între cât mai multe instituţii şi ONG-uri care activează în sfera culturală. Este de datoria fiecăruia dintre noi să ne implicăm în acest demers curajos”, se mai arată în documentul citat.

Previous Story

Brasov: AMURAL – Mai sunt 10 zile pana la festivalul de arte vizuale va transforma promenada Dupa Ziduri in cel mai animat loc din oras

Next Story

Brașov: Un geamantan vorbitor i-a învățat pe călătorii din gara Brașov cum să se păzească de hoţi