Brasov: Turnurile şi bastioanele în administrarea Primăriei

Last Updated on august 19, 2015

Consilierul Răzvan Popa va face o propunere în ședința de Consiliu Local din luna septembrie ca turnurile și bastioanele vechii cetăți să intre în administrarea Primărie Brașov.
„Cred că acestea trebuie cedate municipiului Braşov, dacă tot vrem să fim capitală culturală europeană, pentru că modul în care sunt administrate în prezent nu ne aduce puncte în plus. Astfel de obiective din alte oraşe sunt exploatate la maximum şi aduc beneficii comunităţii.

Din păcate, la noi stau sub cheie. Voi transmite şi în Consiliul Local această cerere, către Consiliul Judeţean, pentru a ne ceda aceste monumente istorice, în contextul în care, practic, municipiul Braşov nu are niciun muzeu”, a explicat Popa, citat de bzb.ro
Acesta este de părere că aceste obiective trebuie să fie amenajate ca muzee. „Dacă cei de la judeţ au probleme în administrarea acestui patrimoniu, să îl cedeze. Este păcat să stăm la mâna birocraţiei. Procedura este destul de simplă în acest caz: se iniţiază o hotărâre de guvern prin care se trec bastioanele şi turnurile din patrimoniul judeţului în cel al municipiului Braşov. Sau, dacă există voinţă, se poate semna un protocol în care să ni se cedeze gratuit administrarea lor”, consideră consilierul local.
Previous Story

Brasov: Pista de biciclete de pe B-dul Garii a inceput sa se… surpe

Next Story

Brasov: Mii de brasoveni cer guvernului sa finanteze Aeroportul. Cui ii pasa?