Brasov: Bastionul Postavarilor … incuiat in plin sezon turistic

Last Updated on august 14, 2015 În plin sezon turistic Bastionul Postăvarilor este încuiat. S-a ajuns la această situație după ce Societatea Consilprest SRL, firma care a preluat în administrare în urmă cu cinci ani  Turnul Alb, a Turnul Negru şi a Bastioanele Postăvarilor şi Graft, nu a reuşit să scoată profit din exploatarea trecutului medieval al Braşovului, iar acum angajatul Consilprest care îl administrează, lipseşte.  Concediat sau trimis în concediu.

Conducerea forului judeţean propune ca acestea să fie preluate de Muzeul Judeţean de Istorie, care le-a mai avut în administare. Însă instituţia de cultură se confruntă cu probleme majore de subfinanţare, mai ales că a primit cel mai mic buget din ultimii 25 de ani.

1

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Claudiu Coman, afirma la sfârşitul lunii trecute, că societatea Consilprest nu a gestionat corespunzător monumentul istoric.

„Nu e hotărât 100 % cu Muzeul de Istorie, deoarece trebuie să avem şi acordul dânşilor, în ideea de a avea un management mai eficient. Consilprest-ul poate avea prea multe activităţi, şi atunci nu le putea susţine pe toate, la fel de bine”, preciza în 28 iulie, Claudiu Coman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, citat de stiri.rtt.brasov.ro

Turiştii nu pot găsi nici măcar un orar de vizitare pe uşa obiectivului istoric de sub Tâmpa, nicidecum, vreo informare despre vreun concediu. Bastionul a fost redeschis pentru public, în 2011, după trei ani de lucrări de reabilitare

Previous Story

Bohemian Square: Sustin Brasov 2021, Capitala Culturala Europeana!

Next Story

Cetatea Brasovia, reconstituita in 3D