Aeroportul Brasov: Ieri, Prefectul si PSD au discutat vorbe si multe alte vorbe. PS: Chipurile ne mai trebuie 57 de milioane de euro pentru Aeroport. Minimum! La valoarea noastra …

Last Updated on august 21, 2015 După ce fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov, Mihai Pascu, a reîncălzit zilele trecute tema Aeroportului Brașov, a venit rândul PSD-ului să spună cum nu ajută construcția acestui obiectiv.

Prefectul Mihai Mohaci (PSD) s-a arătat deranjat de cea de-a doua întrebare pusă de Mihai Pascu, respectiv dacă respondenţii cred că guvernul ar trebui să dea bani pentru Aeroport.

„Ca reprezentant al Guvernului și ca participant la discuțiile tehnice pe această temă dintre Primărie și Consiliul Județean, consider că ultima întrebare nu își avea rostul, pentru că la întâlnirea din luna mai am luat în discuție și problema finanțării și aranjamentul financiar. E ca şi cum te-ai apuca să faci o casă şi când ajungi cu ea la jumate ceri bani de la alţii ca s-o termini”, spune prefectul, citat de mytex.ro.

Dacă Guvernul nu dă bani, Brașovul trebuie să găsească singur fonduri. Ultima sumă vehiculată este de 57 de milioane de euro. Minimum!

„Acest aeroport are nevoie de minimum 57 de milioane de euro pentru finalizare, aşa cum este prevăzut în proiectul tehnic. Avem 5 milioane de euro la Consiliul Județean pentru continuarea suprafeţelor de mişcare. Din discuţiile din aprilie cu domnul primar George Scripcaru, şi Primăria Braşov poate veni cu 8-12 milioane de euro, condiţionate de obţinerea unui aviz din partea BERD” a spus Mihai Pascu.

Partea proastă este că nimeni nu știe exact câți bani au fost investiți până acum în Aeroport și nimeni nu știe exact de câți mai este nevoie. Fiecare persoană din conducerea municipiului și a județului, spune câte o sumă, cum are chef.

În ceea ce privește terenul Aeroportului, confiscat de Guvernul Ponta, senatorul PSD, Viorel Chiriac, „nu vede” nici un impediment ca Ponta să dea înapoi terenul pentru Aeroport. Îi sugerăm să se uite mai atent la anii de când Ponta este premier. A ajutat măcar cu un băț Aeroportul? Nu.

„Având în vedere că m-am pus de acord cu colegii din grupul parlamentar şi de la Guvern, nu văd de ce nu s-ar putea rezolva această problemă în regim de urgenţă  din toamnă, cu începerea sesiunii parlamentare. Termenul de zece ani este doar pentru finalizarea construcţiei, nu pentru operare”, a precizat Chiriac.

Din păcate, Aeroportul Brașov este folosit doar ca temă de campanie. Când președintele Consiliului Județean, Aristotel Căncescu, este arestat la domiciliu iar primarul Brașovului, George Scripcaru, se ascunde din cauza dosarului de la DNA, cine să lupte pentru Aeroport? PSD?

Previous Story

Brasov: Politistul cu umor de la Rutiera a revenit pe Facebook. „Va multumesc din suflet tuturor celor ce m-ati sustinut, v-am urmarit tot timpul si am fost profund emotionat de mesajele dumneavoastra”

Next Story

(Video) A inceput “Bohemian Square”. Centrul Brasovului s-a transformat intr-o piata boema