Basme si povesti mai putin cunoscute din Brasov vor fi publicate intr-un volum unic in România

Last Updated on iulie 23, 2015

Cartea Basme şi poveşti din Şcheii Braşovului şi de pe alte  plaiuri ardelene este finanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi este un proiect realizat de Asociaţia Libris şi Junii Braşovului.

Cartea de basme constituie un demers cultural dedicat recuperării si valorificării unor poveşti, basme si legende româneşti care, în urmă cu o sută de ani, constituiau părţi însemnate din educaţia primită, acasă şi la şcoală, de copiii din Brasov. Din păcate astăzi, aceste poveşti sunt puţini cunoscute.

Ilustraţiile cărţii vor fi realizate de artista braşoveană Liana Stănescu, care va aduce în faţa cititorilor personaje, costume şi locuri inspirate cu precădere din spaţiul braşovean şi ardelean, informeaza adevarul.ro

Prin intermediul cărţii, fabuloasa lume a poveştilor va fi  îmbogăţită cu personaje noi ca Inimosul, un fecior viteaz care nu cunostea frica, Aura, prinţesa din copac, prinţul Emin, Busuioc şi Brânduşa, zmeul Boloboc şi sora Marasia, harnicul plugar Petrea al Moşului sau baba Cremenea.

Unele dintre legendele locale povestesc despre oameni, care prin activitatea lor, au devenit simboluri ale braşovenilor şi ale idealurilor lor de libertate si egalitate, iar altele îi introduc pe cititori în lumea copilăriei şi a basmelor, spuse de batrâni si de păstori.

 

Previous Story

Brasov: Marturiile cunoscutilor despre “mama eroina”, care a salvat 3 copii de la inec, cu pretul vietii

Next Story

Brasov: S-KARP, brandul local de incaltaminte cu licenta VIBRAM a reprezentat România la cea mai exclusivista expozitie europeana