INEDIT. Brasovul a cumparat anul acesta mai multe masini decat Republica Moldova

Last Updated on iulie 29, 2015

Brașovenii au cumpăra în primul semestru al acestui an peste 2000 de mașini, mai multe autoturisme decât s-au vândut în Republica Moldova.
Deși Moldova are o populație de 3,6 milioane de locuitori, iar județul Brașov are 550.000 de locuitori, diferența s-a făcut la puterea de cumpărare. În timp ce salariu mediu în Brașov a fost în luna martie de 410 euro, în Moldova salariul a fost de 218 euro.

„Există mai multe motive pentru care moldovenii cumpără tot mai puţine maşini. Printre acestea se află şi situaţia politică instabilă şi cotaţia leului moldovenesc faţă de euro şi dolarul american. Clienţii încearcă să ţină cât mai mult banii în buzunar deoarece nu sunt siguri ce le rezervă viitorul. Din acest motiv cumpără tot mai puţine maşini şi alte bunuri de valoare”, a spus Constantin Mihalachi, realizatorul emisiunii auto „Autostrada” difuzată pe Canal 3 în Republica Moldova și citat de bzb.ro
În prezent, un euro costă peste Prut 20,8 lei moldoveneşti, faţă de 18 lei în iunie 2014, în timp ce un dolar a crescut în ultimul an de la 13,8 lei la 19,1 lei moldoveneşti.
Previous Story

Brasov: Filmul DE CE EU de Tudor Giurgiu, in aceasta seara, in Piata Sfatului. Vezi aici trailerul:

Next Story

FC Braşov, tot in faza negocierilor! „Neculaie trebuie sa se decida asupra unui pret”