Brasov: Judecatorul a decis ca primarul George Scripcaru sa nu fie arestat deoarece postconstituirea de înscrisuri si presiunile la Tektron au fost anterioare datei de 22 iunie 2015, când s-a dispus (si inculpatul a luat cunostinta) ca se efectueaza urmarirea penala impotriva sa

Last Updated on iulie 3, 2015 Curtea de Apel Braşov arată, în motivarea respingerii propunerii de arestare a primarului George Scripcaru în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită, că nu există dovezi suficiente pentru ca edilul să fie arestat, şi nici că ar intenţiona să zădărnicească aflarea adevărului.

Instanţa a decis, în 30 iunie, să respingă propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a procurorilor DNA Braşov în cazul primarului municipiului, George Scripcaru, şi a altor doi inculpaţi, Mihai David şi Simina Costan, şi instituirea controlului judiciar pentru toţi trei pe o perioadă de 30 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În motivare, instanţa a precizat că “nu există dovezi că inculpaţii ar intenţiona să zădărnicească aflarea adevărului prin posibilităţile financiare şi influenţa reală pe care inculpaţii o au asupra angajaţilor din subordine şi asupra celor din autorităţile publice locale, măsura controlului judiciar putând fi înlocuită cu o măsură mai severă în cazul în care inculpaţii vor manifesta asemenea atitudini sau vor încălca obligaţiile impuse în cadrul controlului judiciar”, anunta Mediafax.

aaaaa

În privinţa inculpatului Scripcaru George nu este întrunită condiţia prevăzută de art. 223 alin 1 lit. b Cod procedură penală “inculpatul încearcă să influenţeze un alt participant la comiterea infracţiunii, un martor ori un expert, să distrugă, să altereze, să ascundă sau să sustragă mijloace materiale de probă sau să determine o altă persoană să aibă un astfel de comportament” deoarece presupusa activitate a acestuia de a da dispoziţii pentru postconstituirea de înscrisuri, de a face presiuni pentru formarea unei comisii de disciplină constituită din mai mulţi membrii ai Consiliului de Administraţie al Tektron în scopul promovării unor acţiuni disciplinare nelegale pentru a evita tragerea sa la răspundere penală, ca urmare a neregulilor constatate de auditorii Curţii de Conturi în ceea ce priveşte relaţia cu ASP Agregate a fost anterioară datei de 22 iunie 2015, când s-a dispus (şi inculpatul a luat cunoştinţă) că se efectuează urmărirea penală împotriva sa pentru abuz în serviciu şi luare de mită.

Textul face referire la inculpat, ceea ce presupune ca activităţile frauduloase la care se face referire să aibă loc după începerea urmăririi penale cu privire la persoană, se arată în motivare.

De asemenea, instanţa a mai luat în calcul faptul că cei trei inculpaţi “sunt la prima confruntare cu legea penală, integraţi în societate, numai inculpatul Scripcaru este persoană publică, ceilalţi inculpaţi fiind simpli particulari”.

Totuşi, ca urmare a probelor şi înscrisurilor depuse la dosar de către procurorii DNA Braşov, judecătorul de drepturi şi libertăţi a precizat că este posibil ca inculpatul George Scripcaru, reprezentant al Primăriei care era acţionar unic al CET, să-şi fi încălcat atribuţiunile de serviciu.

Advertisements
Previous Story

Brasov: Au inceput lucrarile din zona Garii. Statia de taxi va fi reconfigurata pentru eliminarea taximetristilor „rechini”

Next Story

Brasov: Zona de picnic de la Pietrele lui Solomon a fost vandalizata