Brasov: Dino Parc a avut 40.000 de vizitatori, in prima luna. Aici se va deschide si un cinema 9D

Last Updated on iulie 13, 2015 Vizitatori peste așteptări la Dino Parc din Râșnov: 40.000 de vizitatori in condițiile în care administratorii și-au propus 100.000 până la sfârșitul anului.

„Toţi cei care au un business în zonă profită de deschiderea parcului”, povesteşte antreprenorul.

Proprietarii s-au decis sa deschida un astfel de parc dupa ce au vazut unul similar in Germania. O mare parte din bani sunt fonduri europene, anunta bzb.ro.

„Am scris proiectul împreună cu o echipă de la Camera de Comerţ Braşov şi am aşteptat ziua depunerii pentru obţinerea finanţării. Pe axa 5 din POR funcţionează regula primul venit, primul servit, un principiu destul de colţuros.

foto: Mihai Găinușă
foto: Mihai Găinușă

 

Depunerea proiectelor începea într-o luni, la 8 dimineaţa, şi ne-am gândit cum se va întâmpla asta fizic. Fondurile disponibile pe axă erau reduse, doar 6 mil euro, din care noi vroiam să luăm jumătate practic”.

În următorii 5 ani, proprietarii Dino Parc doresc să mărească numărul de dinozauri, vor sa amenajeze scene de luptă si grota unui mamut. În acest sens, ei au concesionat încă 2 hectare de la Primăria Râşnov.

foto: Dino Parc Rasnov
foto: Dino Parc Rasnov

„Am investit mult în latura ştiinţifică. Avem şi muzeu. A trebuit să schimbăm pe parcurs o parte din proiecte, pe măsură ce ştiinţa a descoperit noi lucruri despre diverse specii. Partenerii din Germania ne-au cerut să actualizăm detaliile unor dinozauri ca să respecte descoperirile ştiinţifice”.

foto: Dino Parc Rasnov
foto: Dino Parc Rasnov

La Ddino Parc găsiți loc de joacă, traseu de aventură, restaurant, spaţii pentru ateliere de pictură şi sculptură şi un vulcan.

În luna august va fi deschis şi un cinema 9D, unde vor fi proiectate filme scurte, de 5 minute, cu efecte speciale. Taxa de intrare la Dino Parc este de 4 euro copii, 5 euro adulţi, 10% reducere de grup.

Previous Story

Brasov: Tanarul accidentat de un soldat american, a lansat o petitie online pentru ridicarea imunitatii

Next Story

Brasov: O masina a luat foc in parcarea blocului