Video Brasov: O cladire s-a prabusit in Piata Sfatului. Era un monument istoric din secolul al XVI-lea

Last Updated on iunie 25, 2015 Corpul de clădire amplasată chiar la intrarea în Piaţa Sfatului s-a transformat dintr-o dată în moloz şi praf. Poliţia, pompierii dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii au demarat o anchetă la faţa locului.

Din fericire nimeni nu a fost rănit, după ce întreaga locuinţă din clădirea amplasată într-un gang s-a prăbuşit. O conductă de gaz a fost ruptă iar imediat s-a întrerupt alimentarea cu gaz.

Într-o altă parte a clădirii era în curs de amenajare o ceainărie, iar în momentul prăbuşirii, un muncitor a rămas blocat acolo.

 

„Căile de acces au fost blocate şi am fost nevoiţi să evacuăm o persoană de la etajul II, cu ajutorul scării”, a precizat astăzi, cpt.Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, citat de rttbrasov.ro

Vina aparţine proprietarilor dezinteresaţi

În prezent, clădirea unde se află mai multe apartamente de locuit, dar şi sediul unei bănci, este deţinută de mai mulţi proprietari, unii plecaţi în străinătate. Primăria a notificat toţi proprietarii din centrul istoric pentru repararea clădirilor într-o campanie care a început din 2011 şi le-a pus în vedere faptul că răspund civil şi penal pentru incidentele care se petrec.

„Responsabilitatea este strict a proprietarilor acelei clădiri. Municipalitatea şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, de ani de zile fac demersuri pe lângă proprietari, să-şi facă expertize pentru recondiţionarea clădirilor. Aşteptăm expertiza pentru a vedea dacă şi clădirile din vecinătate sunt afectate. Ulterior, vom lua o decizie pentru cei care locuiesc în spaţiile alăturate”, a explicat joi, Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Clădirea este monument de secol XVI

Construcţia din Piaţa Sfatului, al cărei zid s-a prăbuşit, datează din secolul al XVI-lea şi este cunoscută sub numele de Casa Albrichsfeld Kamner, fiind înregistrată ca şi monument istoric, cu proprietari privaţi. Imobilul a trecut prin mai multe etape de dezvoltare până la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Previous Story

This is Brasov! Vezi cel mai tare Video cu Brasov si da mai departe :)

Next Story

Brasov: Modificari pe Bulevardul Garii. Locuri speciale pentru pietoni. Parcarea de la Unirea Shopping Center se va injumatati