O branza de burduf produsa la Brasov, testata de aproximativ 100 de bucatari si somelieri din intreaga lume, a fost premiata de Institutul de Calitate din Bruxelles

Last Updated on iunie 4, 2015 Brânza de burduf produsă de fraţii Căţean de la Rotbav a primit o stea de aur de la Institutul Internaţional de Calitate de la Bruxelles. Brânza este una 100% naturală, iar acest premiul primit o va face atractivă şi printre străini.

Premiul se acordă în funcţie de gust, dar şi de cât se sigur este produsul pentru consumatori. „În urma unei testări «în orb» realizată în luna aprilie de aproximativ 100 de bucătari şi somelieri din întreaga lume, am obţinut o stea de aur. S-au analizat mai multe aspecte ale produsului precum gust, miros, textură şi aspect.

 

Fiind un produs atestat tradiţional, rezultatele testării au fost foarte bune. Certificatul este recunoscut la nivel mondial”, a declarat George Căţean, citat de bizbrasov.ro si preluat de adevarul.ro. Brânza de burduf de la Rotbav a primit în 2011 şi titlul de Cea mai bună brânză din Balcani.

646x404

Fraţii Căţean produc nouă tipuri de brânză tradiţională românească atestată: bursuful deja celebru (fie în coajă de brad, piele d eoaie sau băşică de porc), telemea de oaie proaspătă sau maturată 6 luni, caş afumat, urdă, caş proaspăt, caşcaval de oaie maturat.  La procesul de producţie se foloseşte doar lapte crud, cheag, sare şi unele din lemn.

Previous Story

Brasov: ATENTIE soferi! Reguli noi in sensurile giratorii. Benzi turbo si linii continue

Next Story

Accident Brasov: Un camion s-a rasturnat si a rupt o conducta de gaz