Brasov: ATENTIE soferi! Reguli noi in sensurile giratorii. Benzi turbo si linii continue

Last Updated on iunie 4, 2015 Atenţie şoferi, sensurile giratorii vor fi redesenate! Din această săptămînă a început resistematizarea sensurilor giratorii, cu refacerea marcajelor şi redesenarea sensurilor.

Astfel, în locul benzilor concentrice vor fi desenate benzi „spic“, ce ar trebui să ofere o fluenţă mai mare, datorită introducerii aşa-numitei „turbo-giraţii“.

Bandă turbo pentru şoferii grăbiţi, care cunosc direcţia

În urma unei întîlniri dintre reprezentanţii Primăriei, ai Poliţiei Rutiere, ai principalelor şcoli de şoferi din oraş şi ai Facultăţii de Autovehicule Rutiere din cadrul Universităţii „Transilvania“ s-a ajuns la această soluţie: renunţarea la benzile concentrice.

Astfel, vor fi marcate benzi turbo – care îi direcţionează pe şoferi spre banda de ieşire corespunzătoare din sens -, dar şi benzi cu linie continuă, care să nu le mai permită şoferilor care circulă în interiorul sensului giratoriu „să taie faţa“ celorlalţi participanţi la trafic, de pe benzile exterioare ale sensului.

„În perioada următoare va fi analizată geometria fiecărui sens giratoriu şi capacitatea de circulaţie pe benzi, în fiecare intersecţie. Apoi, noile marcaje vor fi trasate conform situaţiei din teren“, a declarat purtătorul de cuvînt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Sensul giratoriu de la Casa Armatei, redesenat primul

În sensurile giratorii va exista o zonă cu linie continuă, care îi va împiedica pe şoferii grăbiţi sau neatenţi „să le taie faţa“ partenerilor de trafic.

Dacă vor face totuşi, chiar şi în noile condiţii, o astfel de mişcare, se vor alege cu o sancţiune de 6 puncte şi amendă de pînă la 700 de lei, pentru că vor încălca Codul rutier.

foto: Octavian Girlescu
foto: Octavian Girlescu

Primul sens giratoriu redesenat este cel de la Casa Armatei. „Şoferii care se înscriu de pe strada Mureşenilor pe banda a treia din sens, de lîngă rond, vor fi obligaţi, prin trasarea liniei continue, să îşi continue drumul spre ieşirea dinspre Livada Poştei.

În cazul în care un şofer s-a înscris greşit în sensul giratoriu şi constată ulterior acest lucru, va trebui să înconjoare din nou sensul şi, urmînd benzile turbo, să se încadreze pe banda a doua, care îl va scoate pe strada Lungă“, a explicat Toarcea.

Previous Story

Video Brasov: Tunelul SECRET de la Castelul Bran – o noua atractie turistica

Next Story

O branza de burduf produsa la Brasov, testata de aproximativ 100 de bucatari si somelieri din intreaga lume, a fost premiata de Institutul de Calitate din Bruxelles