Guvernul refuza sa dea teren pentru Aeroportul Brasov pe motiv de … „prelungire a termenului” si „modificare a termenului”. Senatul va dezbate doar la toamna propunerea Brasovului

Last Updated on iunie 10, 2015

Proiectul de lege prin care s-a cerut prelungirea termenului de folosinţă asupra terenului primit de la Institutul Cartofului pentru construcţia aeroportului de la Ghimbav, de la 5 la 15 ani, a fost dezbătut ieri în plenul Senatului.

Din păcate, senatorii au decis să retrimită actul normativ la Comisia de Administraţie Publică, pentru revizuire. Motivul respingerii a fost legat de formularea acestui amendament depus de trei deputaţi braşoveni, respectiv că se ceruse prelungirea termenului, iar reprezentanţii Guvernului au motivat faptul că nu poate fi prelungit un termen care a expirat încă din iunie anul trecut.

Practic va trebui făcut un nou proiect de lege prin care să se ceară „modificarea termenului” stabilit de Legea 197/2009, prin care i s-a dat dreptul de administrare Consiliului Judeţean asupra unei suprafeţe de 200 ha de teren, pe o perioadă de 5 ani, anunta bzb.ro. Conform actului normativ de la acea vreme, dacă investiţia nu era realizată în termen, CJ Braşov pierdea terenul.
La rândul său, şi CJ Braşov a iniţiat o Hotărâre de Consiliu Judeţean în vederea modificării Legii 197 încă din luna februarie, care a fost însă revizuită în şedinţa de la finele lunii trecute, la cererea Prefecturii, tot din cauza formulării din acest document, respectiv fiind înlocuită sintagma de „prelungire a termenului” cu „modificare a termenului”.
Poate în toamnă
Un nou proiect de lege pe această temă va mai putea fi dezbătut de Parlament, cel mai probabil, abia în toamnă, când începe noua sesiune parlamentară.
şi în 2009, terenul a trecut în domeniul public al judeţului şi în administrarea CJ Braşov, de la Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, după mai multe amânări. Prima oară când s-a pus în discuţie acest transfer de proprietate, la începutul lui 2009, proiectul de ordonanţă a fost respins de Camera Deputaţilor şi retrimis Comisiei pentru agricultură, silvicultură,  industrie alimentară şi servicii specifice în vederea reexaminării, deşi autorităţile judeţene iniţiaseră demersurile în acest sens încă din 2007.
Previous Story

Brasov: Parasit de sotie, a vrut sa se arunce de pe stalp. Doi preoti au incercat si ei sa-l convinga sa coboare

Next Story

Accident Brasov: Lazi cu bere imprastiate pe sosea dintr-un tir