Este OFICIAL. Brasovul candideaza pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii. Crezi ca are sanse?

Last Updated on iunie 9, 2015

Brașovul și-a anunțat oficial candidatura pentru a deveni Capitala Europeană a Culturii în 2021. Candidatura a fost lansată oficial de Consiliul Director care se ocupă de derularea procedurii. Selecţia candidaţilor va fi asigurată tot de Ministerul Culturii, în strânsă colaborare cu Comisia Europeană.

Șase concepte culturale vor fi dezbătute public în perioada următoare, urmând ca cel mai bun dintre ele sau chiar un mix între acestea să reprezinte Braşovul în lupta pentru titlul de capitală europeană:

1

„Multiculturalismul orașului celor 10 nume”

„Opera prima – prima carte, prima școală, prima gramatică în limba română, prima tiparniță…”

„Orașul policentric al culturii”

„De la Medieval la Contemporan – o redefinire a identității culturale”

„Poveștile Brașovului – o nouă geografie culturală”

„REGENERARE prin CULTURĂ”

Până acum, zece oraşe şi-au anunţat intenţia de a candida la acest titlu. Alături de Braşov, sunt interesate să intre în cursă oraşele Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova, Arad, Oradea, Alba Iulia, Sfântu-Gheorghe şi Bucureşti. Titlul de Capitală Europeană va aduce un plus de recunoaştere şi de vizibilitate la nivel european atât pentru patrimoniul cultural, cât şi pentru artişti, iar toate acţiunile derulate vor avea, totodată, un impact economic şi social benefic prin creşterea numărului de turişti şi prin dezvoltarea infrastructurii.

Previous Story

Brasov: Rezervatia de zimbri de la Vama Buzaului s-a imbogatit cu doua exemplare

Next Story

Brasov: Restaurantul de langa Lacul Noua a fost inchis. OPC a gasit o mizerie de neînchipuit, alimente expirate, insecte si un caine care era lasat sa se plimbe prin bucatarie