Brasov: Rezervatia de zimbri de la Vama Buzaului s-a imbogatit cu doua exemplare

Last Updated on iunie 9, 2015

Rezervaţia de zimbri de la Vama Buzăului s-a îmbogăţit cu două exemplare. Este vorba despre doi pui recent născuţi, care fac ca numărul zimbrilor din rezervaţie să ajungă acum la 30.

Deşi autorităţile locale au primit cu bucurie naşterea celor doi zimbrişori, situaţia a readus în prim-plan problema terenului pe care se întinde rezervaţia, care devine insuficient pentru toate animalele găzduite.

Primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaş, spune că, în prezent, rezervaţia are 12 hectare, iar planurile sînt pentru o extindere cu încă 80 de hectare. Terenul există, însă deocamdată nu se găsesc şi banii pentru amenajările necesare. „Primăria Prejmer a pus la dispoziţie 80 de hectare pentru extinderea rezervaţiei, însă nu avem bani pentru lucrările de amenajare. Căutăm o linie de finanţare europeană, dar pînă acum nu am descoperit niciun program prin care să obţinem banii necesari investiţiei“, a spus primarul comunei Vama Buzăului, citat de monitorulexpres.ro

O investiţie pe bani europeni în zonă a putut fi făcută doar pentru amenajarea unui punct de informare turistică. Punctul de informare, care a costat 762.000 de lei, este amplasat la intrarea în rezervaţia de zimbri şi va fi deschis pînă la sfîrşitul verii.

Previous Story

Brasov: Soferii folosesc benzile de biciclete pe post de „parcari”. Val de reclamatii la Primarie

Next Story

Este OFICIAL. Brasovul candideaza pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii. Crezi ca are sanse?