Caldura sufocanta de la Brasov nu este canicula pentru angajati deoarece ITM se raporteaza la temperatura transmisa de Centrul Meteorologic Regional de la Sibiu

Last Updated on iunie 9, 2015 Canicula se apropie şi acest fenomen presupune obligaţii pentru angajatori şi drepturi pentru angajaţi. Nerespectarea legii atrage amenzi de până la 2.500 de lei pentru firme. Legea spune că angajatorii trebuie să ia măsuri în cazul în care temperaturile depăşesc 37 de grade, mai mult de două zile. Inspectorii ITM de la Braşov se raportează însă la temperatura transmisă oficial de Centrul Meteorologic Regional de la Sibiu, şi nu la cea măsurată pe schele sau la nivelul asfaltului în Braşov.

Apel la sentimentele umane ale angajatorilor

Angajatorii ar trebui totuşi să aibă prevederi clare în normele interioare, dar să dea şi dovadă de umanitate, anunta rttbrasov.ro.

„Fiecare angajator ar trebui să aibă în regulamentul de ordine interioară o prevedere care să stabilească ce se întâmplă dacă sunt temperaturi extreme. Eu sper ca angajatorii să nu aştepte neapărat acea temperatură oficială comunicată de la Sibiu şi să dea dovadă de umanitate. Chiar dacă Sibiul ne spune că avem 35 de grade, cu siguranţă, undeva la nivelul asfaltului în Braşov, temperatura va trece de 37 de grade. Nu trebuie aşteptate valorile oficiale pentru a se activa aceste prevederi”, a explicat astăzi, inspectorul şef al ITM Braşov, Adrian Reit.

Între 2 şi 4 l de apă minerală pentru fiecare angajat

Recomandările inspectorilor de muncă se referă la angajaţii care lucrează în spaţii închise, care trebuie să fie ventilate corespunzător.

iii
foto: vladmoldovan https://instagram.com/vladmoldovan/

Pentru cei care lucrează în aer liber se vor lua măsuri de reducere a intensităţii efortului şi alternarea perioadelor de lucru cu pauze la umbră. Angajatorii sunt obligaţi să asigure între 2 şi 4 litri de apă minerală pentru fiecare persoană, într-un schimb. Pe lângă aceste detalii, angajatorii sunt sfătuiţi să fie atenţi şi la recomandările din fişa de medicina muncii a fiecărui angajat.

Previous Story

Brasov: Restaurantul de langa Lacul Noua a fost inchis. OPC a gasit o mizerie de neînchipuit, alimente expirate, insecte si un caine care era lasat sa se plimbe prin bucatarie

Next Story

Accidente Brasov: 2 pietoni loviti in doua incidente separate