Brasov: Vineri se redeschide „Sala Tronului” de la Cetatea Fagaras

Last Updated on iunie 17, 2015 Cetatea Făgăraşului începe să-şi recapete strălucirea de altădată, lucrările de reabilitare atât exterioare, cât şi interioare avansând astfel încât săli de o importanţă istorică deosebită şi care stăteau închise sau aveau destinaţie de depozit, şi-au recăpătat farmecul de odinioară.

Potrivit bzf.ro, anul acesta, alte încăperi ale edificiului vor fi redeschise după mai bine de jumătate de secol. Este vorba despre sala tronului, turnul Tomori şi salonul principelui, săli de o importanţă istorică deosebită, unde în urmă cu câteva secole erau primiţi oaspeţi de seamă ai Europei.

bbbb

Deschiderea oficială a acestor săli se va face vineri, atunci când consilierii locali se vor întruni într-o şedinţă festivă solemnă în sala tronului, anunta bzb.ro. Pentru sala tronului a fost cheltuită suma de 560 de mii de lei pentru amenajare şi 867 de mii de lei pentru dotarea acesteia cu mobilier de epocă, bani din bugetul local.

Previous Story

Amintiri din Brasov: Taxiuri scumpe. „Taxiurile de asemeni: 15 Lei la pornire si 5 Lei la fiecare 33 metri. Pe cand la Bucuresti 10 Lei la pornire si 3 Lei la 33 de metri”

Next Story

Constructia Comarnic-Braşov, ANULATA de Guvern. Bancile nu vor sa finanteze cu 8.4 milarde de euro autostrada de 60 km. De ce?