Amintiri din Brasov: Taxiuri scumpe. „Taxiurile de asemeni: 15 Lei la pornire si 5 Lei la fiecare 33 metri. Pe cand la Bucuresti 10 Lei la pornire si 3 Lei la 33 de metri”

Last Updated on iunie 16, 2015 S-a intamplat in Brasov, ianuarie 1931. Gazeta de Transilvania:

„Greutătile copleşitoare, ce le suporta cu multă supunere în timpurile grele de astăzi, func­ţionarii stalului, ar trebui să fie împărtăşite,— dacă nu in acelaşi măsură cel putin in parte, — şi de negustori mari şi mici. Când curba de sacrificiu loveşte atât de nemilos în biejti slujbaşi, e inadmisibil ca traiul să rămână la aceeaşi exagerată scumpete.

Pentru ca aceşti pioni ai stalului să-şi poală câştiga existenta de azi pe mâine, e absolut nece­sar, ca şi preturile pietii actuale si fie scăzute in mod simţitor, dacă nu in proporţie cu reducerea salariilor.

Autobuzele percep taxe ex­trem de exagerate in raport cu Capitala. Mal ales, ca benzina a scăzut de la 13 Lei la 9 Lei kg.

7 Lei din Gară şi până in Piată e scandalos, când in Bu­cureşti cu acest pret te plimbi de la un capăt la altul. Să în­ceteze acest desmăt.

Taxiurile de asemeni: 15 Lei la pornire  şi 5 Lei la fiecare 33 metri. Pe când la Bucureşti 10 Lei la pornire şi 3  Lei la 33 de metri.

Trăsurile 60, când nutreţul se procura cu un pret de nimic. Toate sa se reduca la jumătate”. (sursa: Biblioteca Nationala)

foto: Taxi in 1938. In fundal, liceul Unirea.

foto: orasulmemorabil.ro, colectie Horia Stoica
foto: orasulmemorabil.ro, colectie Horia Stoica

 

Previous Story

Corona Brasov: „100% românesc“ la hochei si handbal. Brasovul va avea un Centru de Excelenta in handbal

Next Story

Brasov: Vineri se redeschide „Sala Tronului” de la Cetatea Fagaras