Brasov: O plimbare gratuita la inaugurarea liftului de la Cetatea Rasnov

Last Updated on iunie 22, 2015 La începutul lunii iulie va fi inaugurat, la Rîşnov, liftul pe plan înclinat care va face legătura între centrul oraşului şi Cetate. Inaugurarea liftului va coincide cu o nouă ediţie a evenimentului „Porţi deschise la Cetatea Rîşnov“, a anunţat primarul Adrian Veştea.

În ziua inaugurării, Primăria Rîşnov intenţionează să ofere o cursă gratuită tuturor celor care vor să fie primii care urcă cu liftul din curtea Casei de Cultură spre Cetate.

Pînă la data inaugurării mai sînt de finisat amenajările din curtea Casei de Cultură şi traseul pietonal pentru cei care vor să facă o plimbare pe jos pînă la Cetate, anunta Monitorul Expres.

Liftul va parcurge în două minunte distanţa de 165 de metri, cu o diferenţă de nivel de 85 metri şi cu un unghi de înclinaţie de 37 de grade, din oraş la Cetate.

Primarul oraşului Rîşnov, Adrian Veştea, spune că într-o singură oră, liftul va putea face 12 curse de urcare şi 12 de coborîre. În fiecare oră vor putea urca şi vor coborî pînă la 500 de persoane aşa că, în fiecare zi de vară, cînd programul de la Cetatea Rîşnov este de zece ore, între 9.00 şi 19.00, numărul maxim de turişti care vor putea folosi liftul poate ajunge pînă la 5.000.

Liftul pe plan înclinat este o investiţie de 15,36 milioale lei, din care Primăria Rîşnov a asiguat o cofinanţare de 8,11 milioane lei, iar restul au venit din fonduri europene.

Liftul va fi operat de SC Asaltul Cetăţii SRL, o firmă care aparţine 100% administraţiei locale rîşnovene. „Lucrăm în prezent la calificarea celor 19 persoane pe care le vom încadra în muncă o dată cu deschiderea liftului. Este vorba despre 4 casiere, 4 însoţitori, un şef de instalaţie, doi organizatori de peron şi un lăcătuş mecanic. Ne-am asumat prin proiectul finanţat din fonduri europene crearea acestor locuri de muncă şi angajarea persoanelor“, a precizat Adrian Veştea.

Previous Story

Aeroportul Brasov, pe ordinea de zi a Senatului. O noua tentativa pentru recuperarea terenului

Next Story

Accident Brasov: O ambulanta a intrat intr-un autoturism, in sens giratoriu