Aeroportul Brasov, pe ordinea de zi a Senatului. O noua tentativa pentru recuperarea terenului

Last Updated on iunie 22, 2015

Senatorul braşovean Nicolae Vlad Popa va solicita astăzi introducerea pe ordinea de zi din această săptămână a proiectului de act normativ referitor la prelungirea termenului pentru terenul Aeroportului Braşov.

Acesta va aduce ca argument faptul că este necesar ca terenul primit în 2009 de la Institutul Cartofului să revină în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, astfel ca lucrările la aeroport să poată continua, fiind un proiect cu impact în dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă pentru braşoveni.

„Subliniez faptul că în Comisia Juridică, comisie de fond, proiectul a obţinut aviz favorabil şi a fost  votat în unanimitate, obţinând  un raport favorabil. Blocajul a intervenit înaintea votului din plen când vice-liderul PSD a cerut întoarcerea proiectului la comisie pentru o «altă rezolvare juridică».

Astfel s-au pierdut două săptămâni.  Sper că acum PSD-ul va înţelege că orice întârziere dăunează proiectului. Voi solicita colegilor introducerea în această ultimă săptămână de lucru a Senatului din această sesiune parlamentară a acestui proiect. De asemenea, le solicit colegilor votarea acestui proiect, votul lor însemnând continuarea lucrărilor la acest aeroport”, a punctat liberalul Nicolae Vlad Popa, citat de bzb.ro

Prin demersul legislativ iniţiat de liberali se doreşte prelungirea dreptului de folosinţă asupra acestui teren de la 5 ani, cât era stipulat în actul normativ din 2009, la 15 ani, însă proiectul lor de lege a fost întors pe motivul că nu se poate modifica un termen care a expirat din iunie anul trecut.

Previous Story

Brasovul si-a premiat elevii de nota 10 din scoli si licee

Next Story

Brasov: O plimbare gratuita la inaugurarea liftului de la Cetatea Rasnov