Brasov: Gradina botanica si parc dendrologic, in planurile primariei. Unde doresti sa fie amplasate?

Last Updated on iunie 18, 2015

Primăria Braşov intenţionează ca în următorii ani să demareze construcţia unui parc dendrologic, dar şi a unei grădini botanice, care să diversifice astfel şi mai mult oferta turistică a oraşului de la poalele Tâmpei. Primarul George Scripcaru a precizat că una dintre locaţiile vizat pentru o astfel de investiţie este în apropierea Grădinii Zoologice.

Gradina Botanica in Montreal
Gradina Botanica in Montreal

„Este un proiect viabil, care poate fi realizat atât prin mijloace proprii, cât şi prin atragerea de fonduri structurale de pe componenta de Mediu şi care va aduce un plus de valoare întregii zone”, a subliniat primarul George Scripcaru.

 

Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Braşov poate avea ca partener Universitatea „Transilvania”, prin Facultatea de Silvicultură, dar şi Regia Pădurilor Kronstadt.

Gradina Botanica in Rio de Janeiro
Gradina Botanica in Rio de Janeiro

„Pentru lucrările de amenajare şi plantări vom implica atât muncitorii de la Regia Kronstadt, cât şi studenţii de la Silvicultură, care au de efectuat ore de practică şi care, la finalul investiţiei, vor avea o bază didactică pentru studiu de cea mai înaltă valoare”, a explicat primarul, citat de bzb.ro.

De asemenea, şi construirea unei grădini botanice şi a unor sere va aduce beneficii municipalităţii, atât prin atragerea turiştilor, cât şi prin realizarea de material dendricol şi floricol ce poate fi vândut turiştilor şi braşovenilor, dar care să fie utilizat şi pentru înfrumuseţarea oraşului.

Gradina Botanica in Chicago
Gradina Botanica in Chicago

Astfel, după câţiva ani de exploatare, parcul şi grădina botanică s-ar putea autosusţine pe plan financiar, cheltuielile pe timp de iarnă cu încălzirea spaţiilor putând fi reduse prin montarea unor centrale pe lemne.

Previous Story

Video Brasov: Noul corp de cladire de la liceul Mesota creste vazand cu ochii

Next Story

Brasov: Zilele Prieteniei Bergenbier 2015. Vezi cine va concerta in Piata Sfatului: