Brasov: Amenzi pentru soferii care nu tin cont de benzile pentru biciclete

Last Updated on iunie 16, 2015 Primăria Brașov a început ofensiva împotriva celor care își parchează mașinile pe pistele de biciclete din oraș. După ce a amenajat benzi pentru biciclete, astfel încît cei care aleg acest mijloc de transport să aibă legături cu toate cartierele oraşului, acum poliţiştii au început să verifice mai atent dacă şoferii respectă regulile de circulaţie în ceea ce priveşte împărţirea drumurilor cu bicicliştii.

„O dată cu trasarea noilor benzi de biciclete ne-am confruntat cu mai multe cazuri de staţionare în zonele de circulaţie pentru biciclişti. În încercarea de a-i face pe şoferi mai responsabili cu ceilalţi participanţi la trafic am demarat această campanie de atenţionare a lor. În prima etapă, în cazurile în care au fost constatate nereguli s-a mers pe avertizări, însă deja s-a trecut şi la sancţiuni mai severe. Echipele mixte formate din poliţişti locali şi agenţi de la poliţia naţională au aplicat şi amenzi pentru cei care nu respectă semnalizările rutiere“, a spus viceprimarul Ciprian Bucur, citat de monitorulexpres.ro

Verificările în trafic au început de la 1 iunie, o dată cu trasarea benzilor pentru biciclete. Sînt făcute de poliţiştii rutieri de la Poliţia Naţională sau de la Poliţia Locală, care lucrează atît individual, cît şi în echipe mixte.

În primele două săptămîni s-au acordat 36 de sancţiuni, o treime dintre ele fiind doar avertismente, iar restul, contravenţionale. Potrivit viceprimarului Bucur, în primele două săptămîni de la începerea verificărilor în trafic s-au dat 24 de sancţiuni contravenţionale, care s-au lăsat cu două puncte amendă şi două puncte de penalizare la permisul de conducere.

Cele mai multe probleme au apărut pînă acum pe strada Iuliu Maniu şi pe Bulevardul Griviţei, unde şoferii încă staţionează ilegal, fie pe benzile trasate pentru biciclişti pe carosabil, fie în staţiile de autobuz, iar pe Bulevardul Alexandru Vlahuţă nu este respectată distanţa de un metru între locul de staţionare şi cel destinat pietonilor.

Previous Story

Lipsa Aeroportului Brasov a facut sa pierdem primul centrul Apple in Europa, de back-office si suport”. Un vicepresedinte al companiei a facut 7 ore cu masina de la Bucuresti la Brasov

Next Story

Brasov: Fetite de 10-12 ani raman insarcinate si fac avort in toaleta scolii. „Educatie sexuala nu face mai nimeni si astfel se ajunge la asemenea situatii”