Aeroportul Brasov: Primaria a intrat oficial in proiect. 20 de milioane de euro au fost cheltuiti de Consilul Judetean pentru o pista de 2.8 km si un gard. Mai este nevoie de 50 de milioane de euro pentru finalizarea lucrarilor

Last Updated on iunie 2, 2015 Consiliul Local Braşov a decis înfiinţarea unei Comisii de negociere cu potenţiali parteneri în vederea identificării unei soluţii pentru continuarea Aeroportului de la Ghimbav, după ce Consiliul Judeţean a solicitat oficial implicarea municipalităţii în acest proiect.

Din comisia de negociere a municipiului Braşov fac parte membrii Comisiei de Buget – Finanţe şi a celei Juridice şi de Administraţie a Consiliului Local, la care se adaugă şi cinci reprezentanţi din aparatul de specialitate al primarului.

11

Până la această oră, Consiliul Judeţean a cheltuit aproximativ 20 de milioane de euro pentru aeroport. „Pentru finalizarea obiectivului vom avea nevoie de aproximativ 50 de milioane de euro, dacă ne raportăm la estimarea de un milion de călători pe an, sau de 30 de milioane de euro, dacă luăm în calcul 400.000-500.000 de călători pe an, o cifră mai realistă în condiţiile actuale”, a explicat vicepreşedintele CJ Braşov, Claudiu Coma, citat de bzb.ro.

Până când nu se va clarifica problema terenului, lucrările la acest obiectiv nu vor putea continua.

„În şedinţa Comisiei de Administraţie Publică, reprezentantul Guvernului a precizat că nu poate fi prelungit un termen care a expirat anul trecut, în luna iunie. Este nevoie de un nou act normativ”, a explicat senatorul braşovean Viorel Chiriac. Acesta a precizat că, oricum, Camera Deputaţilor este cameră decizională în acest proiect, iar acesta va fi dezbătut de deputaţi… abia la toamnă.

Amendamentul de modificare a legii a fost depus în parlament de trei deputaţi liberali braşoveni şi semnat şi de aproape toţi ceilalţi demnitari de Braşov, dar şi de deputaţi şi senatori din alte judeţe.

Se repetă „istoria” din 2009?
Şi în 2009, terenul a trecut în domeniul public al judeţului şi în administrarea CJ Braşov, de la Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, după o serie de emoţii, ţinând cont că, prima oară când s-a pus în discuţie acest transfer de proprietate, la începutul lui 2009, proiectul de ordonanţă a fost respins de Camera Deputaţilor şi retrimis Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice în vederea reexaminării, deşi autorităţile judeţene iniţiaseră demersurile în acest sens încă din 2007.

Previous Story

FC Brasov ramane in prima Liga de fotbal? Romeo Pascu: „Sunt sanse sa ramana 18 echipe in Liga 1”

Next Story

Primaria Brasov doreste modernizarea Garii: Cupola care sa acopere peroanele si panouri fono-izolante. Crezi ca Ministerul Transportului va aproba asa ceva?