Cainii fara stapan din Brasov vor ajunge in Germania

Last Updated on mai 18, 2015

O parte din cîinii comunitari din Braşov vor ajunge în Germania. Printr-un parteneriat cu Asociaţia Milioane de Prieteni şi Primăria Braşov, o asociaţie germană de protecţia animalelor s-a oferit să preia în această săptămînă 25 de animale fără stăpîn de la Braşov, pe care le va duce în Germania.

Numărul cîinilor care vor fi preluaţi în următoarea perioadă de Asociaţia BMT din Germania va ajunge la 50-60, a precizat viceprimarul Ciprian Bucur.

Pe de altă parte însă, autorităţile braşovene se confruntă cu o situaţia greoaie în ceea ce priveşte gestionarea cîinilor fără stăpîn de pe domeniul public, întrucît nu pot controla numărul cîinilor aflaţi în zonele de la marginea oraşului. Şi asta pentru că animalele fără stăpîn, considerate „semi-comunitare”, se află pe platforme industriale sau la unităţi militare, acolo unde autorităţile nu au acces pentru a le prelua şi a face sterilizările de rigoare.

Astfel aceşti „cîini semi-comunitari” se înmulţesc şi aduc pe lume alţi căţei care vor ajunge apoi tot pe străzi, fără stăpîn.

„Ne confruntăm în continuare cu această problemă a cîinilor semi- comunitari, aflaţi pe lîngă unele unităţi militare sau pe platformele industriale. Cîinii sînt foarte greu de preluat de către echipele noastre sau cele ale Asociaţiei Milioane de Prieteni, astfel că ei nu pot fi sterilizaţi. Noi facem un apel către cei care întreţin aceşti cîini, inclusiv către cetăţeni, să ne anunţe, pentru ca noi să putem face sterilizările. Aceste sterilizări sînt gratuite”, a declarat viceprimarul Ciprian Bucur, citat de monitorulexpres.ro

În prezent, adăpostul de cîini de la Stupini, deţinut de Primăria Braşov, este plin avînd în jur de 300 de căţei fără stăpîn.

Previous Story

Brasov: Airbus Helicopters a inceput constructia fabricii de elicoptere de la Ghimbav

Next Story

Brasov. Prefectura se lupta cu roiurile de musculite: schimba ph-ul terenurilor de la Bod si roaga brasovenii sa-si curete prin camara