Brasov: Invazie de insecte minuscule

Last Updated on mai 12, 2015 Musculiţele de fermentaţie denumite şi Drosophila Melanogaster au invadat casele braşovenilor. Insectele minuscule şi-au făcut apariţia încă de luna trecută şi au reuşit să treacă chiar şi prin plasele de ţânţari.

În weekend, invazia de musculiţe a împânzit întreg oraşul şi zonele cu vegetaţie din vecinătatea masivului Tâmpa. Braşovenii au apelat la insecticid pentru a scăpa de insectele enervante, însă fără să dea rezultate prea bune.

„Avem musculiţe de vreo două săptămâni şi am zis că vin de pe la gardul acesta viu”, a precizat o braşoveancă. „În bucătărie sunt peste tot, cred că din aer vin, tot dau cu spray dar degeaba. E foarte deranjant. Şi când mâncăm, zboară aşa, şi mai dau după ele”, a afirmat un alt braşovean, citat de rttbrasov.ro.


Au fost verificate câmpurile de sfeclă din Bod

Inspectorii Gărzii de Mediu din Braşov au verificat o sesizare potrivit cărora musculiţele de fermentaţie ar putea proveni de pe câmpurile de sfeclă de zahăr din apropierea Bodului. Comisarii au constatat că în zonă se luaseră deja măsuri de îndepărtare a insectelor.

„Societatea luase măsuri de curăţare a terenului unde a fost depozitată sfecla de zahăr, s-a intervenit pentru reglarea pH-ului în vederea reducerii acidităţii şi cu insecticide pentru eliminarea disconfortului produs de musculiţe”, a explicat astăzi, Adrian Aldea, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu din Braşov.

Fenomenul a apărut şi în alte judeţe

Pentru a identifica exact cauza fenomenului care a fost sesizat şi în alte zone ale ţării, Prefectura Judeţului Braşov a constituit o comisie formată din specialişti ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi ai Gărzii de Mediu. Cel mai probabil, săptămâna viitoare, Primăria Braşov va începe campania de dezinsecţie în tot oraşul.​

Previous Story

GRAV Accident Brasov: Un autocar Atlasib a fost lovit frontal de o duba. Au intervenit doua echipaje de descarcerare, 5 echipaje SMURD si cateva ambulante

Next Story

Brasov: Lift exterior la Colegiul National „Unirea“. Corpul A intra in reparatii capitale