Brasov: Elevii de la Saguna care s-au remarcat la NASA vor fi premiati si de Guvern

Last Updated on mai 7, 2015 Elevii care au obţinut premii, individual sau în cadrul unei echipe, la competiţia NASA Ames Space Settlement Contest desfăşurată în acest an vor fi premiaţi cu sume cuprinse între 440 lei şi 1.300 lei.

În 2015, la această competiţie internaţională s-au înscris 994 de proiecte elaborate de 3.007 elevi coordonaţi de 380 de profesori provenind din 21 de ţări.

Competiţia NASA Ames Space Settlement Contest este organizată anual, începând din 1994. Obiectivul competiţiei este elaborarea proiectului unei staţii spaţiale, iar echipele din România au participat la această competiţie începând cu anul 2003.

Participanţii români la competiţia NASA Ames Space Settlement Contest au obţinut , în total, 140 de distincţii, anul acesta. Dintre acestea, elevii români au obţinut 15 premii I, 64 de premii II şi 21 de premii III. Braşovul a fost reprezentat în această competiţie de elevii Colegiului Naţional Andrei Şaguna, anunta bzb.ro.

Aceştia au propus 16 proiecte, atât individual, cât şi pe echipe, ale unor staţii spaţiale care au rolul de salvare a oamenilor în cazul unui dezastru sau al unei crize pe Terra. Opt dintre ele au fost premiate, majoritatea aparţinând elevilor care au participat la categoria pentru clasa a VII-a. Astfel, elevii de la Șaguna au obţinut două premii II, un premiu III şi cinci menţiuni.

Potrivit Hotărârii adoptate ieri de Guvern, fiecare elev premiat în cadrul acestei competiţii internaţionale va primi: pentru premiul I – suma de 1.300 de lei; pentru premiul II – suma de 850 de lei şi pentru premiul III – suma de 440 de lei. Guvernul va aloca fondurile necesare acordării stimulentelor financiare din bugetul aprobat pe anul 2015 Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Previous Story

Brasovul sarbatoreste regiunile europene, de Ziua Europei, in Piata Sfatului

Next Story

Brasov: Targul liceelor, in weekend la Business Park. Toate liceele vor fi prezente