Brasovul sarbatoreste regiunile europene, de Ziua Europei, in Piata Sfatului

Last Updated on mai 6, 2015 De Ziua Europei, braşovenii sunt invitaţi la un eveniment special dedicat multiculturalităţii.

Desfăşurat în premieră anul trecut, Festivalul Regiunilor Europene tinde să devină o tradiţie între evenimentele culturale braşovene.

Alina Zară, creatoarea brandului de Pânze şi Poveşti, va fi gazda atelierului de poveşti româneşti de succes care va începe în 8 mai, la ora 15.00, la Reduta şi care a fost gândit ca o emisiune TV în direct.

În perioada 8-10 mai, în Piaţa Sfatului va avea loc şi un Târg European de produse culinare tradiţionale şi lucruri hand made trudite şi rafinate.

„Ne-am pregătit cu foarte multe surprize. Încercăm în primul rând să îmbinăm informaţiile utile – adică Braşovul, pe calea sa de a deveni smart city, ca Viena sau Munchen, ai căror reprezentanţi vor fi prezenţi sâmbătă la Reduta- cu partea de distracţie.

Vineri o avem ca invitată pe Alina Zară, creatoarea brandului Mândra Chic, împreună cu meşterii ei populari, care ne vor dezvălui secretele produselor cu care s-au lansat pe piaţa europeană”, a precizat astăzi, Anemona Hermeneanu, organizatorul festivalului, citata de rttbrasov.ro.

Eveniment al multiculturalităţii

Tot pe 8 mai, braşovenii vor putea afla mai multe lucruri despre popoarele europene din afara Uniunii, dar şi despre unele îndepărtate. Invitaţi din Ucraina, Republica Moldova sau Australia îşi vor prezenta ţările iar reprezentanţi ai Chinei, Coreei sau Americii de Sud îşi vor face cunoscute dansurile şi costumele tradiţionale.

Conferinţă cu tematică inteligentă

Pentru că Braşovul se vrea şi tinde să devină un oraş european modern, chiar de Ziua Europei, în 9 mai, la Centrul Cultural Reduta va avea loc o conferinţă în care urbaniştii şefi ai Vienei şi Munchen-ului, alături de alţi specialişti europeni şi români, vor prezenta conceptul şi avantajele Smart City.

Previous Story

Brasov: Unul dintre directorii de la Samsung pleaca la Allview

Next Story

Brasov: Elevii de la Saguna care s-au remarcat la NASA vor fi premiati si de Guvern