Brasov: Soferul baut care a accidentat o gravida pe trecerea de pietoni este liber

Last Updated on mai 19, 2015 Tânăra este în comă încă de ieri iar starea bebeluşului său este la fel de gravă.

Femeia însărcinată accidentată ieri pe o trecere de pietoni din Cristian se află în continuare în stare gravă, cu hemoragie mezencefală, anunta rttbrasov.ro.

Medicii au găsit-o pe tânăra de 28 de ani în stare inconştientă. În urma accidentului, victima însărcinată în opt luni a intrat în comă, prezentând un traumatism cranian sever şi mai multe leziuni la şold şi la membrele inferioare.

Nici starea bebeluşului care a fost adus pe lume prin operaţie de cezariană nu este prea bună. Băieţelul a fost ieri adus la Maternitatea Braşov în incubator deoarece se afla în stop cardio-respirator.

Doctorii au precizat luni că primele 24 de ore sunt critice şi nu s-au arătat foarte optimişti în ceea ce priveşte salvarea micuţului. Deşi placenta a fost dezlipită parţial, băieţelul nu a suferit traumatisme în timpul accidentului.

S-a urcat băut la volan

Accidentul a avut loc luni, la orele prânzului. Femeia încerca să traverseze strada, când o maşină a izbit-o în plin. În urma impactului, autoturismul a ricoşat pe trotuarul de pe contrasens şi, după ce a mai atins o maşină, s-a oprit în peretele unei case.

Conducătorul auto, un braşovean de 44 de ani, a fost supus la Spitalul din Zărneşti investigaţiilor de specialitate cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,90 mg/l, alcool în aerul expirat. Înainte de producerea accidentului, braşoveanul se deplasa pe DN 73, din direcţia Piteşti către Braşov.

Vinovatul este încă în libertate

Faţă de şofer a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca marţi să fie prezentat Judecătoriei Braşov, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism cu alcoolemie peste limita legală admisă.

Însă cum procurorul de caz nu a finalizat cercetările şi nu a formulat propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, acesta a fost lăsat în libertate. Miercuri, propunerea de arestare va fi înaintată judecătorului de drepturi şi libertăţi, din cadrul Judecătoriei Braşov.

Previous Story

6 intamplari nefericite pentru Brasov, in ultimii 100 de ani

Next Story

Aeroportul Brasov NU, Stadionul din Craiova si cel din Targu Jiu DA. 50 de milioane de euro si 21.8 milioane de euro pentru Oltenia sa aiba fotbal