Brasov. Prefectura se lupta cu roiurile de musculite: schimba ph-ul terenurilor de la Bod si roaga brasovenii sa-si curete prin camara

Last Updated on mai 19, 2015 Musculiţele de oţet care au invadat la începutul acestei luni Braşovul au creat o adevărată isterie şi au mobilizat chiar şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Grupul de Suport Tehnic pentru Epizootii, Contaminări ale Produselor Vegetale şi Animale.

Astfel, prefectul Braşovului Mihai Mohaci, care este şi preşedintele acestui comitet, a precizat că una dintre principalele măsuri care se impun pentru eliminarea roiurilor de musculiţe care au stârnit un val de nemulţumiri din partea braşovenilor este continuarea operaţiunilor de dezinsecţie şi tratamente de schimbare a pH-ului pe terenurile din zona fabricii de zahăr (unde a fost depozitată sfecla materie primă care a putrezit şi de la care s-au format aceste musculiţe), prin folosirea echipamentelor adecvate, pe o suprafaţă de aproximativ 12 ha.

Reprezentanţii societăţii au fost obligaţi să facă dezinsecţie chiar şi asupra iazurilor de decantare a apelor tehnologice, deşi, iniţial, aceştia au declarat public că nu sunt vinovaţi pentru apariţia acestor musculiţe în municipiul Braşov, anunta bzb.ro.

Totodată, reprezentanţii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă au cerut autorităţilor locale din zonă să realizeze cât mai curând activităţi de dezinsecţie, dar şi de salubrizare a localităţilor.

Pe lângă creşterea frecvenţei de ridicare a gunoiului menajer din spaţiile special amenajate şi igienizarea periodică a platformelor de depozitare, reprezentanţii Prefecturii au mai cerut şi igienizarea şi efectuarea de dezinsecţii în subsolurile imobilelor şi în general în zonele cu o umiditate crescută care favorizează dezvoltarea acestor insecte, iar în mediul rural, efectuarea de dezinsecţii în zonele de depozitare a gunoiului zootehnic.

Sfat pentru braşoveni: făceţi-vă curat prin cămară!
Reprezentanţii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă au însă şi o serie de sfaturi pentru braşoveni, pentru ca să scape de musculiţe sau să evite formarea altor focare.

În primul rând, să identifice toate posibilelor locaţii din incinta locuinţelor unde ar fi un mediu propice pentru dezvoltarea acestor insecte (debaraua, coşul de gunoi, dulapul de bucătărie, etc.) şi curăţarea acestor spaţii.

Totodată, lista de sfaturi continuă cu: îndepărtarea şi curăţarea rapidă a paharelor şi vaselor din care au fost servite băuturi sau alimente; turnarea de înălbitor, cu o frecvenţă săptămânală, în sitele de scurgere pentru evitarea pătrunderii în casă a insectelor din subsoluri sau din sistemul de canalizare; dezinfectarea tuturor suprafeţelor din incinte; evacuarea rapidă a gunoiului menajer, eliminarea depozitelor de deşeuri de la nivelul proprietăţilor şi, nu în ultimul rând, evitarea păstrării alimentelor sau a fructelor care fermentează la temperatura camerei.

Advertisements
Previous Story

Cainii fara stapan din Brasov vor ajunge in Germania

Next Story

Accident Brasov: Carambol cu 4 masini si un TIR