Brasov, oras mai sigur. Au fost instalate primele butoane de panica, in zona Modarom si in dreptul Parcului Central „Nicolae Titulescu”. Persoanele aflate in pericol le vor putea actiona

Last Updated on mai 12, 2015 Persoanele aflate în pericol vor putea acţiona unul dintre cele 42 de butoane de panică din zonele aglomerate.

Primele două butoane de panică au fost amplasate în zona Modarom şi în dreptul Parcului Central „Nicolae Titulescu”.

„Astăzi a fost un prim test la un punct unde s-a montat cameră de supraveghere şi buton de panică. Este un lucru benefic, în sensul că am stabilit împreună cu Poliţia locaţiile de amplasare a acestor echipamente”, a afirmat marţi, primarul Municipiului Braşov, George Scripcaru, citat de rttbrasov.ro.

1

Cetăţenii dar şi turiştii vor putea sesiza astfel direct la Dispeceratul Primăriei situaţiile de nesiguranţă de pe domeniul public.

Specialiştii în IT şi telecomunicaţii au făcut primul test iar sistemul a funcţionat perfect. În formularul de apel putem să introducem motivul pentru care a fost apelat butonul de panică şi există funcţii de a transfera cazul fie către Serviciile de Urgenţă, fie pentru a închide cu un mesaj prestabilit.

Sistem de siguranţă performant

Fiecare buton de panică va avea şi un panou de avertizare iar Primăria va propune Consiliului Local să prevadă şi sancţiuni severe pentru cei care vor încerca să utilizeze echipamentele în joacă.

Instalarea butoanelor de panică şi a camerelor de supraveghere este parte a proiectului de “modernizarea integrată a sistemelor de iluminat public şi creşterea siguranţei publice în municipiul Braşov”, a cărui valoare totală este de peste zece milioane de lei, fonduri europene nerambursabile.

Previous Story

Brasov: Cavaleria Blindata Americana vine in Livada Postei. Brasovenii vor putea sa vada echipamente militare americane si romanesti

Next Story

Brasov: „Lupta” cu musculitele POATE de saptamana viitoare. Licitatia pentru dezinsectie este blocata