Brasov: Noi propuneri pentru amenajarea pasajului de la Micsunica

Last Updated on mai 8, 2015 Primăria Braşov a organizat o dezbatere publică pe tema construcţiei podului hobanat din zona Micşunica, la care au participat în jur de 30 de braşoveni care locuiesc în zona Aleii Minerva.

Consilierul local Răzvan Popa a susţinut că mulţi dintre braşovenii care locuiesc acolo nu sunt de acord cu realizarea pasajului peste calea ferată, unul dintre argumentele lor fiind că preţurile apartamentelor vor scădea cu aproape 50%.

Acesta a mai spus că în timpul discuţiilor s-au propus două soluţii pentru realizarea investiţiei, care este necesară pentru a se asigura un acces corespunzător către cele două cimitire de peste liniile de cale ferată.

„Concluzia generală a fost aceea că oamenii nu doresc să se realizeze podul peste calea ferată, cu atât mai mult cu cât această investiţie nu rezolvă problema accesului în zona celor două cimitire.

Au fost propuse însă alte două soluţii. Prima ar fi ca după trecerea pe sub calea ferată a arterei de la o distanţă de aproximativ un kilometru de cartierul Dârste, a drumului care se construieşte acum din bani europeni, ocolitoarea de shopping, să se amenajeze un drum paralel cu linia ferată, care asigure accesul la cele două cimitire.

În felul acesta se poate dezvolta şi zona, se face legătura cu centura ocolitoare a oraşului şi se poate înfiinţa şi o linie de autobuz. Altă soluţie ar fi ca pasajul suspendat să fie construit la o distanţa mai mare de zona de blocuri decât cea stabilită acum”, a explicat Răzvan Popa, citat de bzb.ro.

Atât în cazul podului hobanat, cât şi al amenajării unui pasaj subteran, proiecte care au fost luate în calcul până acum, costurile ar fi destul de piperate.

„Potrivit datelor prezentate de reprezentanţii Primăriei, pentru realizarea unui pasaj subteran pietonal, cu o lungime de aproximativ 100 de metri, ar fio nevoie de aproximativ 18 milioane de euro, bani ce ar putea fi asiguraţi integral de la bugetul local.

De asemenea, potrivit specialiştilor municipalităţii braşovene, pasajul suspendat peste calea ferată, ce ar urma să fie construit în zona Aleii Minerva, ar costa în jur de 25 de milioane de euro, însă proiectul ar putea beneficia de finanţare europeană”, a precizat consilierul local.

Previous Story

Handbal feminin: Corona Brasov s-a calificat in semifinalele Ligii Nationale

Next Story

Atractii de vara in Poiana Brasov: zorbing si tubing