Brasov: Cladirea Postei din centrul orasului a devenit pericol public

Last Updated on mai 21, 2015 După vijelia din luna ianuarie, de pe acoperişul Poştei au zburat câteva ţigle. Alte câteva, dar şi bucăţi de cornişă sau de tencuială stau acum să cadă.

Deşi acoperişul este găurit de cel puţin trei luni, Oficiul Judeţean de Poştă nu a făcut până în prezent niciun fel de reparaţii la clădirea sa din centru. Sute de persoane care trec zilnic pe lângă clădirea degradată a instituţiei îşi riscă viaţa în fiecare moment.

“Să le repare Poşta sau poate că vor să venim să le reparăm noi ori vor să ne omoare”, a precizat, un braşovean.

Până acum, Poşta Română a primit un avertisment de la Poliţia Locală şi somaţii de la Direcţia de Cultură, dar nu s-a luat nicio măsură de protejare a trecătorilor sau a clienţilor. Pe pereţii exteriori ai clădirii nu există nici măcar un afiş de atenţionare.

Contractul de execuţie a lucrării este în curs de semnare”

La solicitarea RTT, conducerea de la Bucureşti a Poştei Române a transmis un comunicat prin care a declarat că a fost întocmită documentaţia necesară organizării procedurii de achiziţie de lucrări şi s-au solicitat oferte de la şapte societăţi.

În urma acesteia a fost desemnată societatea câştigătoare, iar contractul de execuţie a lucrărilor este în curs de semnare. Chiar şi aşa, nu se ştie când vor începe efectiv reparaţiile, pentru că execuţia are nevoie de acordul şi participarea la finanţare a unei societăţi comerciale din Braşov, coproprietar al imobilului.

Firma nu şi-a dat în prezent acordul şi nici nu a răspuns solicitărilor noastre de a exprima un punct de vedere.

Previous Story

Brasov: Parcul cu dinozauri de la Rasnov isi deschide portile pe 12 iunie

Next Story

Brasov: Soferul beat care a spulberat o gravida pe trecerea de pietoni a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ai putere sa-i transmiti un mesaj criminalului?