Brasov: Astazi este Ziua Canionului 7 Scari

Last Updated on mai 16, 2015 Asociaţia de turism montan „Floare de colţ” din Braşov ne invită sîmbăta, 16 mai, la cea de a opta ediţie a proiectului „Ziua Canionului 7 Scări“. Cu aceasta ocazie, reprezentanţii Asociaţiei vor să ecologizeze cu ajutorul voluntarilor iubitoti de natură traseele turistice din Piatra Mare şi să recondiţioneze panourile informative din zona.

Munca este răplătită cu distracţie, astfel că organizatorii au pregătit un program de jocuri şi concursuri pentru copii. Întîlnirea celor care se încumetă la o zi dedicată muntelui este la ora 7.00, după bariera de la începutul drumului către canion (la 200 de metri de Cabana Dîmbul Morii).

foto: Canionul Sapte Scari
foto: Canionul Sapte Scari

Canionul “Sapte Scări” din Masivul Piatra Mare este considerat un obiectic turisctic unic în ţară, prin frumuseţea căderilor succesive de apă pe peretii verticali, potrivit Monitorul Expres.

Cheile sapate în calcar au o lungime de 160 de metri şi o diferenţă de nivel de 60 de metri, la o altitudine de 950 de metri.

Defileul este format din şapte trepte, între 2,5 şi 15 metri, care îi dau numele, şi care se transformă în cascade cînd volumul de apă al paraului Şapte Scari, afluent al rîului Şipoaiei este crecut. În canion sînt sapte cascade, cea mai înaltă fiind de 35 de metri.

Previous Story

Brasov: Peste 100 de masini si motociclete, expuse la Salonul Auto. In premiera, Ferrari 458 Spider. Vezi aici programul:

Next Story

Brasov: Program „Noaptea Muzeelor”