Aeroportul Brasov se afla doar intr-un scenariu de referinta. Guvernul Ponta refuza sa-l includa in masterplanul de transporturi pentru a fi finantat

Last Updated on mai 5, 2015 Guvernul Ponta nu a inclus Aeroportul în Masterplanul de Transporturi propus pentru finanţare.

​Nici intermodalul de marfă de la Feldioara nu se află în acest Masterplan care va fi înaintat Comisiei Europene, în scopul finanţării.

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a vorbit pe parcursul ultimei vizite la Braşov, în octombrie 2014, despre un acord prin care toate părţile implicate ar urma să pună umărul la finalizarea aeroportului.

Masterplanul realizat de Ministerul Transporturilor în varianta din 2014 conţinea şi un capitol numit „Tendinţe în transportul aerian în contextul european”, anunta rttbrasov.ro

În document se arata că „s-a început de asemenea construcţia noului Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav” şi că „deschiderea aeroportului este de natură să sporească potenţialul de investiţii în zonă, în special în industria turismului, precum şi noi oportunităţi de dezvoltare pentru companiile mici şi mijlocii”.

Cu toate acestea, investiţia majoră pentru judeţul Braşov nu a fost cuprinsă în documentul strategic şi rămâne în continuare în „scenariul de referinţă” al Ministerului Transporturilor, cu şanse mici de finanţare de la Guvern.

Previous Story

Brasov: Peste 1 MILION de vizitatori au fost la MALL-ul Coresi in prima luna de functionare

Next Story

Corona Brasov a impins in meci decisiv disputa cu HC Zalau, pentru calificarea in semifinalele Ligii Nationale