Brasovul, pe locul 5 in topul judetelor cu cele mai multe salarii de peste 5.000 de lei/luna

Last Updated on aprilie 15, 2015 83% din angajaţii din România au salarii cuprinse între 975 de lei brut pe lună (nivelul salariului minim pe economie) şi 2.415 lei brut pe lună (ni­velul salariului mediu pe economie), arată datele cen­tralizate de zf.ro pe baza informaţiilor de la In­specţia Muncii.

De asemenea, 13% din salariaţi cîş­ti­gă între 2.415 lei brut pe lună şi 5.000 de lei, în timp ce numai 4% din angajaţii din România au salarii mai mari de 5.000 de lei brut pe lună.


Primul în topul cu salarii de peste 5000 de lei este municipiul Bucureşti, cu 116.826 angajaţi cu astfel de contracte de muncă.

Ur­mează judeţele Ilfov, Cluj, Timiş şi Braşov. În judeţul Braşov sînt înregistrate 5825 de contracte de mun­că cu salarii peste 5000 de lei.

„Marii angajatori din ultimii ani au fost companiile din retail sau din producţie. În ambele domenii procentul perso­na­lului de conducere ra­por­tat la efectivul total de salariaţi este scăzut, iar cei mai mulţi salariaţi din aces­­te domenii lucrează ca lu­crători comerciali sau ca muncitori în fabrici, unde salariul este la nivelul salariului minim pe economie sau puţin pes­te“, a explicat Oana Datki, South East Europe managing partner în cadrul firmei cu activităţi în domeniul resurselor umane Con­sulteam, citata de Monitorul Expres.

To­tuşi, spune ea, situaţia s-a mai schimbat în ultimii ani, odată cu dezvoltarea centrelor de ser­vicii de externalizare sau cu angajările făcute în sectorul IT, unde salariile de început se apropie de nivelul salariului me­diu pe economie.

Previous Story

VIDEO Spectacol de breakdance in Gara Brasov

Next Story

Se schiaza mai bine ca in toiul iernii in Poiana Brasov